Sağlık Ceviz Kabuğunun Faydaları Nelerdir? Yeşil Taze Ceviz Kabuğu Neye İyi Gelir?

Ceviz Kabuğunun Faydaları Nelerdir? Yeşil Taze Ceviz Kabuğu Neye İyi Gelir?

09.12.2020 - 12:56 | Son Güncellenme:

Cevizin içi olduğu kadar kabuğu da oldukça faydalıdır. Cevizin kabuğu yaş hali ile çeşitli şekillerde tüketilebilmektedir. Ceviz kabuğunun faydaları nelerdir? Yeşil taze ceviz kabuğu neye iyi gelir? Ceviz kabuğu nasıl tüketilmelidir? Bu yazımızda sizler için ceviz kabuğunun tüketilmesi ile ilgili detayları derledik.

Ceviz Kabuğunun Faydaları Nelerdir Yeşil Taze Ceviz Kabuğu Neye İyi Gelir

Ceviz kabuğu hem sert olan kısmı hem de yeşil dış kabuğu ile faydalandır. Çeşitli şekillerde tüketilebilen ceviz kabuğunun olgunlaşmasının ardından toplanması ile dışındaki dış yüzeyi ayrılır. BU kısım atılmadan tüketilebilir. Cevizlerin içinin ayrılmasından sonra kalan kısmı kuru, dış yüzeyinde olan kısma ise yaş ceviz kabuğu denir.

Ceviz Kabuğunun Faydaları Nelerdir?

Ceviz kabuğunun insan vücuduna birçok faydası bulunmaktadır. Cevizin içinin tüketilmesinin ardından veya toplanmasının ardından kabuklarının atılmaması ve tüketilmeye uygun bir şekilde muhafaza edilmesi gerekmektedir. Ceviz kabuğunun faydaları şunlardır;
- Ceviz kabuğu cilt hastalıklarının önüne geçmektedir. Cildin korunması için mutlaka ceviz kabuğu tüketilmelidir.
- Ceviz kabuğunun bir diğer etkisi ise saçlaradır. Ceviz kabuğu ile saç dökülmelerinin önüne geçilebilir. Ayrıca ceviz kabuğunun saçları güçlendirici bir etkisi de bulunmaktadır. Ceviz kabuğunun kepeklenme problemlerinin de önüne geçtiği bilinmektedir.
- Ceviz kabuğu öksürüğe oldukça iyi gelmektedir.
- Vücudun D vitamini eksikliğini gidererek gerekli vitaminin alınmasına yardımcı olur.

Yeşil Taze Ceviz Kabuğu Neye İyi Gelir?

Cevizin dış yüzeyinde oluşan yaş kabuğa, yeşil taze ceviz kabuğu denir. Kuru ceviz kabuğunun olduğu kadar yeşil taze ceviz kabuğu da birçok hastalığın tedavisinde yardımcı olarak kullanılır. Yeşil taze ceviz kabuğu şu hastalıklara iyi gelmektedir;
- Özellikle kış ve bahar aylarındaki mevsimsel griplere iyi gelmektedir. Alerjik rahatsızlıklardan kaynaklanan öksürüklere de yeşil taze ceviz kabuğu son derece etkili bir çözüm biçimidir.
- Cilt hastalıklarında ve kaşıntılarda yeşil taze ceviz kabuğu doğal ilaç olarak tavsiye edilmektedir.
- Bağırsaklarda oluşan kurt ve solucan tedavilerinde de yine yeşil taze ceviz kabuğu suyu önerilmektedir.
- Şeker hastalarının da yeşil taze ceviz kabuğu tüketilmesi önerilmektedir.

Ceviz Kabuğu Nasıl Tüketilmelidir?

Ceviz kabuğu genel olarak demleme çay şeklinde tüketilmelidir. Bunun yanı sıra özellikle saç ve ciltlerdeki sağlık problemlerinden kurtulmak için direk olarak da kullanılabilmektedir. Klasik demleme yöntemi ile ceviz kabuğunu her iki şekilde de (kuru - yaş) rahatça tüketilebilir. Kaynama süresinin ardından önerilen demlenme süresi 5 dakika kadardır. Direk olarak kullanılması durumunda da sıcak su ile saçlara veya cilde uygulanması önerilmektedir.

 

Yazarlar