Cilt Bakımı Cilt temizliği için badem sütü

Cilt temizliği için badem sütü

12.02.2018 - 14:36 | Son Güncellenme:

Gün içinde yorulan cildinizi temizlemenin önemi gün geçtikçe artıyor. Yapılan makyajın, hava koşullarının, stresin yorduğu cilt, nefes alamaz ve yağlanır. Cilt bakımları temiz bir cilt üzerine yapıldığında daha iyi sonuçlar verirken bu konuda badem sütü büyük avantaj sağlıyor.

Cilt temizliği için badem sütü

Bademle sağlık

Haberin Devamı

Badem, kalsiyum açısından zengin bir besin olmakla birlikte içerisinde omega 6, çinko, demir, B ve E vitamini, magnezyum ve potasyum bulundurur. Doymuş yağ içermez; bu da kalp rahatsızlığı riskini düşürür. Badem sütünün kalori değeri inek sütünden daha düşüktür. İnek sütünü tüketemeyenler için güzel bir tercihtir. Çünkü içerisinde laktoz bulunmaz ve vücudunuz laktoza tepki göstermez. Badem ayrıca içerisindeki E vitamini sayesinde cildinizi nemlendirir ve zararlı güneş ışınlarından sakınmanızı sağlar. Bağırsak sorunları yaşayanlar içinde badem lifli yapısı sayesinde düzenleyici olarak ortaya çıkar.

Cilt temizliği için badem sütü

Temiz bir cilde sahip olmak herkesin hayalidir. Sağlıklı, parlayan ve nefes alan bir cilt için düzenli cilt temizliği önemlidir.Badem ile yapacağınız badem sütü sizi sağlıklı bir cilde ve yaşama kavuşturacaktır. Dışarıdan hazır almakla birlikte evde kendinizde zahmetsiz ve sağlıklı bir şekilde yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

12 saat önce ıslattığınız bademleri blendara koyun, yapmak istediğiniz ölçüye göre üzerine su ekleyin ve karıştırın. Burada dikkat etmeniz gereken nokta suyunbademlertarafından iyice emildiğinden emin olmanızdır. Yaptığınız bu karışımı tülbent yardımıyla süzün; badem sütünüz kullanıma hazır olacaktır. Kullanım süresi 3 gündür. Burada dikkat etmeniz gereken bir başka konu ise badem sütünü 2 yaşından küçük çocukların kullanmaması gerektiğidir. Tiroidle ilgili bir sorununuz var ise badem sütünü kullanmanız önerilmez. Besin değeri çok yüksek olan badem sütü aşırı kullanım sonucunda ishal yapabilir. Dikkatli ve kontrollü kullanılmasında fayda vardır.

Cildinize sürmek için ise, bir avuç bademi toz haline getirip 1 kaşık toz şekerle karıştırın. Üzerine alabildiği kadar gülsuyu ekleyip 2 gün dinlenmeye bırakın. Kullanmadan önce çalkalayın ve cildinizi temizleyin. Haftada 1-2 kez cildinize uygulamanız tavsiye edilir.

Yazarlar