Sağlık Çınar Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır? En Güzel Çınar Yaprağı Çayı Demlenir?

Çınar Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır? En Güzel Çınar Yaprağı Çayı Demlenir?

08.12.2020 - 02:56 | Son Güncellenme:

Çınar yaprağı son günlerin faydalarıyla dikkat çeken bitki çaylarındandır. Özellikle kireçlenmeye karşı etkileriyle dikkatleri üzerine toplayan çınar yaprağı çay olarak tüketilebilir. Çınar yaprağı çayı nasıl yapılır? En güzel çınar yaprağı çayı demlenir konunu sizin için derledik.

Çınar Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır En Güzel Çınar Yaprağı Çayı Demlenir

Çınar anavatanı Kuzey Amerika, Asya ve Doğu Avrupa olan uzun ömürlü, çaplı ve boylu bir ağaç türüdür. Çınar ağacına genelde su kenarında rastlamak mümkündür.

Çınar Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır?

Çınar yaprağının birçok sağlık problemine iyi geldiğinin anlaşılmasıyla çınar yaprağı çayının tüketimi de artmıştır. Kemik gelişiminden, saç dökülmesine kadar birçok sağlık sorununda üstesinden gelmenize yardımcı olmaktadır. Çınar yaprağının faydalarından çayını tüketerek ve yine çayını tampon olarak kullanarak yararlanabilirsiniz. Çınar yaprağının sağlığa etkilerini yeni öğreneler çınar yaprağı çayı demlemenin püf noktalarını araştırdık.

Çınar yaprağı çayını evde kolayca demleyerek tüketebilirsiniz. İhtiyacınız olan şey kurutulmuş çınar yaprağı ve bir bardak sudur. Öncelikle suyu kaynatarak tekrar bardağa alın. Kurutulmuş çınar yaprağından 1 tatlı kaşığı koymak çay için yeterlidir. Sonrasında bardağın üzerini örterek demlenme süresi için bekleyin. Çınar yaprağı için demlenme süresi 10 dakikadır. Sonrasında süzerek içebilirsiniz.

En Güzel Çınar Yaprağı Çayı Nasıl Demlenir?

Çınar yaprağı çayı en güzel taze çınar yaprağı ile demlenir. Elbette ki bu her zaman mümkün değildir. Bu nedenle genelde kuru çınar yaprağı demlemede kullanılmaktadır. Taze çınar yaprağında da aynı teknikle demleme yapabilirsiniz. Özellikle yaprağı kaynatmamaya dikkat etmeniz önemlidir. Taze ya da kuru çınar ağacı yaprağı kaynatarak değil demleme şeklinde hazırlanmalıdır. Çayı günde 2 bardak tüketmek yeterlidir. İki tüketim arasında en az 3 saat zaman dilimi aralık bırakılmalıdır. Üst üste düzenli 15 gün içildikten sonra en az 3 gün kullanımına ara verilmesi gereklidir.

Çınar Yaprağı Çayı Haricen Kullanımı Nasıldır?

Çınar yaprağı çayını demledikten sonra soğumaya bırakın. Süzerek bir kaba alın. Harici kullanımı tavsiye edilen saç ve cilt problemlerinizde pamuk yardımıyla kolayca bu çayı kullanabilir, kısa sürede etkilerini görebilirsiniz. Özellikle saç dökülmesi ve kepeklenme sorunu için kolayca kullanabileceğiniz, ekonomik ve doğal bir tariftir. Cilt için ise olası yara izleri ve lekelerin geçmesinde faydalıdır. Yine romatizma kaynaklı ağrılarda da ağrıyan bölgeye bu çayın pamuk yardımıyla sürülmesi faydalı olmaktadır.

Yazarlar