Sağlık Çocuklarda Ateş Neden Olur? Çocuklarda Yüksek Ateş Nasıl Düşürülür?

Çocuklarda Ateş Neden Olur? Çocuklarda Yüksek Ateş Nasıl Düşürülür?

05.03.2021 - 12:54 | Son Güncellenme:

Çocuklar yetişkinlere göre daha fazla hasta olabiliyor. Çocukların bağışıklık sistemi tam olarak gelişene kadar birçok dönemde hasta olabiliyor. Çocuklarda en çok yaşanan yüksek ateş durumu, birçok insanı huzursuz ediyor. Neden ateşlendiği merak edilen konular arasındadır. Çocuklarda ateş neden olur? Çocuklarda yüksek ateş nasıl düşürülür? Sorularına sizler için detaylı bilgileri derledik.

Çocuklarda Ateş Neden Olur Çocuklarda Yüksek Ateş Nasıl Düşürülür

Çocuklarda yüksek ateş olmasında etkili olan birçok faktör olabilir.

Çocuklarda Ateş Neden Olur?

Çocukların vücut ısıları genel olarak 36 veya 36.5 derecedir. Çocuklarda yüksek olarak görülen ateş, 38 derece üzeridir. Ateş hastalık olarak görülmez. Ateşin oluşması için herhangi bir hastalığın olması gerekir. Ateş denilince ilk akla gelen her zaman enfeksiyon ve iltihaptır. Çocuklarda ateş görülmesinin altında birçok neden olabilir. Çocukların ateşlenmesine neden olan hastalığın tespit edilmesi tedavi yöntemleri için çok önemlidir. Çocuklar yetişkinler kadar dayanıklı olmadığı için mutlaka tedavi edilmesi gerekir.

Çocuklar uzun süreli yüksek ateş belirtisi gösteriyorsa, mutlaka sağlık kuruluşlarına gidilere muayene olması gerekir. Yüksek ateş belirtisi olan çok fazla hastalık bulunuyor. Yüksek ateş bazen ciddi bir rahatsızlık olarak görülmese de, ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Yüksek ateşin sürekli olarak kontrol edilmesi ve bazı önlemlerin alınması ateşin daha fazla yükselmesini engelleyecektir. Çocuklara yapılacak müdahalelerin her zaman dikkatli yapılması gerekir. Çocuklarda görülen yüksek ateş belirtileri şu şekildedir;

Haberin Devamı

● Solgun yüz
● Sinirli olmak
● Baş ağrıları veya vücut ağrısı
● İştah kaybı
● Yorgunluk
● Halsizlik


Çocuklarda Yüksek Ateş Nasıl Düşürülür?

Çocuklarda bazı nedenlerden dolayı yüksek ateş görülebiliyor. Bu ateşin meydana gelmesine neden birçok rahatsızlık bulunuyor. Yüksek ateşin düşürülmesi için uygulanacak bazı yöntemler vardır. Fakat yanlış uygulanan tedavi yöntemleri çocukların daha büyük sağlık sorunları yaşamasına neden olabilir. Çocuklar yetişkinlere göre her tedaviye cevap veremeyebilir. Bu yüzden çocuklarda ateş görüldüğünde uygun olmayan ilaçlar verilmemelidir.

Çocukların yüksek ateş göstermesi bazen riskli hastalıkları oluşturabiliyor. Vücutta bulunan enfeksiyon ve iltihaplar her zaman yüksek ateşe yol açıyor. Bu durumların tespit edilebilmesi için uzman doktorların muayene etmesi gerekir. Çocuklar yüksek ateşe karşı çok fazla direnç gösteremiyor. Bu sebepten dolayı yaşanacak olan bir ateş durumunda mutlaka sağlık kuruluşlarına gidilmelidir. Çocuklara bilinmeyen veya yetişkinlerin kullandığı ilaçlar verilmelidir. İlaç kullanımı doktor onayıyla olmalıdır. Yüksek ateş durumlarında şu yöntemler kullanılabilir;

Haberin Devamı

● Ilık su ile duş almak
● Bol su tüketimi
● Oda sıcaklığını azaltmak
● Temiz hava almak
● Soğuk bez ile koltuk altına kompres yapmak

 

Yazarlar