Genel Sağlık Çoçuklarda Normal Ateş Ve Yüksek Ateş Kaç Derecedir? Alından Ölçülen Ateş Kaç Olmalıdır?

Çoçuklarda Normal Ateş Ve Yüksek Ateş Kaç Derecedir? Alından Ölçülen Ateş Kaç Olmalıdır?

08.09.2021 - 15:03 | Son Güncellenme:

Çocukların ergenlik dönemine kadar yetişkinlerden farklı düzeyde metabolizma ve hastalıkları gösterme olguları bulunmaktadır. Bilinçli olan ve çocuk sahibi olan anne babalar da bu farklılıkları bilmektedir. Çocuklarda normal ateş ve yüksek ateşin kaç derece olduğu, alından ölçülen ateşin kaç derece olması gerektiği hakkında detayları derledik.

Çoçuklarda Normal Ateş Ve Yüksek Ateş Kaç Derecedir Alından Ölçülen Ateş Kaç Olmalıdır

Aileler sıklıkla çocuklarının ateşli olduğu dönemlere rastlamaktadır. Endişe veren bu ateş durumu evde çeşitli ölçeklerle ölçülmektedir. Yoğun olan durumlarda ise çocuk doktorlarına başvurulmaktadır. Bu durum genellikle çocuk sahibi olan her kişinin başına gelmektedir.

Çocuklarda Normal Ateş ve Yüksek Ateş Kaç Derecedir?

Çocuklarda normal ateş ve yüksek ateş derecelerini anlayabilmek için öncelikle normal vücut sıcaklığının kaç derece olması gerektiği bilinmelidir. Bu doğrultuda normal vücut sıcaklığı 36,5 derece olarak bilinmektedir.

Bu derecenin üzerindeki vücut sıcaklığı ise ateş olarak isimlendirilmektedir. Ateş ölçümleri çeşitli bölgelerden ve çeşitli ateş ölçer aletlerle yapılabilmektedir.

Koltuk altı, ağız, popo, kulak ve alın bölgeleri ateş ölçümlerinin yapıldığı vücut bölgeleridir. Her bölgeden aletle ölçülen ateş derecesi ise birbirinden farklılık göstermektedir. Örneğin koltuk altından ölçülen normal ateş derecesinin 37,4 derece olması gerekmektedir.

Ağızdan ölçülen normal ateş derecesi ise 37,5 derece olmalıdır. Popodan ölçülen normal ateş derecesi de 38 derece olması gerekmektedir. Kulaktan ateş ölçümünde de 37,5 derece normal bir derece kabul edilmektedir. Tüm bu verilen derece değerlerinin üstündeki değerler çocuklarda yüksek ateş olarak kabul edilmektedir.

Alından Ölçülen Ateş Kaç Olmalıdır?

Vücut ısısının normal derecenin üstünde çıkması ateş olarak tanımlanmaktadır. Çocuklarda belirli bölgelerde olması gereken normal vücut ısısı derecesi yukarıda verilmiştir.

Ateş tespit etmede kullanılan en doğru ölçüm aleti ise derecedir. El teması ile ateşin ölçülmesi göreceli bir kavramdır.

Çocuklarda ateş ölçmek için beden ölçümü yapan derecelerden yararlanılmaktadır. Ateşe müdahale edilmediği taktirde ve yükselmesi durumunda vücutta çeşitli komplikasyonlar gerçekleşebilmektedir.

Çocuklarda alından ölçülen ateş derecesinin 38 dereceyi geçmesi yüksek ateş olarak kabul edilmektedir. Bu durumda alından ölçülen ateş en fazla 38 derece olmalıdır. Üstü olan durum ise tehlikeli durumdur.

Yazarlar