Genel Sağlık Çoğu kişi yeni öğreniyor! Fazla yerseniz hiç beklemediğiniz durumlarla karşılaşabilirsiniz!

Çoğu kişi yeni öğreniyor! Fazla yerseniz hiç beklemediğiniz durumlarla karşılaşabilirsiniz!

08.08.2023 - 10:12 | Son Güncellenme:

İnsan vücudunun besinleri sindirmesi ve kana karıştırması sindirim sistemi olarak adlandırılır. Ancak bazı besinler fazla tüketimde hem sindirim sistemine hem de vücudun geneline ciddi zararlar vermektedir. İşte fazla yiyince hiç beklenmeyen etkiler veren besinler. İşte, tüm detaylar.

Çoğu kişi yeni öğreniyor Fazla yerseniz hiç beklemediğiniz durumlarla karşılaşabilirsiniz

Besin, insanın yaşamını sürdürmesi için en önemli ihtiyaçtır. Vücut beslenmeden yaşamını devam ettiremez. Ancak beslenmenin dozunu doğru ayarlamak gerekiyor. Öyle çok sevdim, hoşuma gitti diyerek yiyorsanız vay halinize. Özellikle birazdan vereceğimiz besinleri asla fazla tüketmeyin. Etkilerine inanamayacaksınız.

Haberin Devamı

Çoğu Kişi Yeni Öğreniyor!

Günümüzde noodle, tüketimi hızla artan bir yiyecektir. Tat olarak makarnaya benzemesi ve farklı soslarla tüketiminde çok lezzetli olması özellikle gençlerin tercihini noodle yönünde etkilemektedir. Ama bu çok sevilen noodle hakkında birazdan okuyacaklarınız sizi bu yiyecekten soğutabilir. Öncelikle hazır gıda olması ve raf ömrünün bir hayli uzun olması içinde ne kadar çok kimyasal ve koruyucu olduğunun kanıtıdır.

İçeriği nedeniyle bağırsaklar tarafından kolay kolay enzimlenememektedir. Hem fazla kiloya neden oluyor hem de ömrünüzden çalıyor. Koruyucu kimyasallar vücuttan kolay atılamadığı için her geçen gün sizi içte içe yok etmeye devam ediyor.

Fazla Yerseniz Hiç Beklemediğiniz Durumlarla Karşılaşabilirsiniz!

Haberin Devamı

Aslında her şeyin fazlası zarardır. Bu konuyu belirli yiyecekler altında toplamak doğru değil. Daha sağlıklı bir yaşam için her yiyecek ve içecekten yeteri kadar tüketmek gerekir. Ancak bazı yiyeceklerin fazla tüketimi diğerlerine oranla vücuda çok daha fazla zarar vermektedir. Ve bunların başında tabi ki vücudun yok etmesi çok zor olan şeker gelir.

Çoğu kişi yeni öğreniyor Fazla yerseniz hiç beklemediğiniz durumlarla karşılaşabilirsiniz

Evet şeker, hem fiziksel hem biyolojik birçok zarara neden olmaktadır. Şeker derken şekerli gıdalarda buna dahildir. Şekerli gıdaların fazla tüketimi yakması zor kalorilere neden olurken şeker hastalığının da habercisi olabiliyor. Oboziteye neden olmasının dışında kanser riskini de artırdığını biliyor muydunuz? 

Bunları Çok Tüketenin Vay Haline!

Her geçen gün artan paketli gıda tüketimi aslında sağlığımızı da tehlikeye sokuyor. Uzmanlar, elimizden geldiğince paketli gıdaları evimizden uzak tutmamızı öneriyor. Ancak bu önerilere rağmen siz hala paketli gıdalardan biri olan margarini tüketiyorsanız işte vay halinize.

Yapılan araştırmalarda en zararlı gıdalar arasında yer alan margarin, kan değerlerini olumsuz etkileyerek kalbin çalışmasını etkiliyor. Üstelik neden olduğu damar tıkanıklığı kalp krizlerine yok açıyor. Üstelik yüksek kolesterolünde başlıca nedenleri arasındadır.

İşlenmiş gıdalar, az ya da çok her tüketimde fazlasıyla zarar. Siz siz olun işlenmiş gıdalardan yani ömrünüzü kısaltan yiyeceklerden uzak durun Peki nedir bu işlenmiş gıdalar? Tabi ki salam, sucuk, cips, hazır çorbalar ve çok daha fazlası. Kısaca pratik yiyecek diye adlandırılan her şey. Zamandan kazanayım derken ömrünüzden olmayın. İşlenmiş gıda tüketimini olabildiğince yok edin.

Haberin Devamı

Günde 2 Taneden Fazla Yiyorsanız Dikkat Edin!

İlk olarak kış aylarında herkesin severek tükettiği mandalinadan bahsedelim. Evet doğru okudunuz. Bir turunçgil olan ve kış meyveleri içinde yer alan mandalina, aslında günde 2 taneden fazla tüketilmemelidir. C vitamini açısından zengin olan ve bağışıklık sistemini de güçlendiren bu meyveyi günde 2 taneden fazla tüketmek kan şekerini yükseltiyor.

Çoğu kişi yeni öğreniyor Fazla yerseniz hiç beklemediğiniz durumlarla karşılaşabilirsiniz

2'den fazla mandalina tüketimi demek fazla meyve şekeri almak demektir. Bu durum zamanla karın çevresinde ve karaciğerde yağlanma oluşturmaktadır. Sakın günde 2'den fazla tüketmeyin.

Bir başka dikkat edilmesi gereken de Türk kahvesidir. Türk kahvesini günde 2 kez içmek sağlık açısından oldukça yararlıdır. Özellikle yağ yakımına olan etkisi ile daha fazla tüketilmektedir. Ancak günde 2'den fazla tüketmek yüksek tansiyona neden olabilmektedir. Bizden söylemesi tansiyonunuzun yükselmesini istemiyorsanız günde 2'den fazla Türk kahvesi tüketmeyin.

Yazarlar