Sağlık Dabaz Nedir, Neden Olur? Dabaz Tedavisi Nasıl Yapılır?

Dabaz Nedir, Neden Olur? Dabaz Tedavisi Nasıl Yapılır?

06.07.2022 - 13:28 | Son Güncellenme:

Dabaz kurdeşen olarak bilinen bir rahatsızlıktır. Dabaz tıbbi bir terim olarak kullanılmasının yanında halk arasında kurdeşen olarak adlandırılmaktadır. Ürtiker hassasiyeti olan hastalarda ortaya çıkması daha sık görülen alerjik bir reaksiyon olmaktadır. Dabaz nedir ve ne demektir? Neden dabaz olur ve dabaz tedavisi nasıl yapılır sorularının yanıtları hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

Dabaz Nedir, Neden Olur Dabaz Tedavisi Nasıl Yapılır

Dabaz alerjik rahatsızlıkların deride döküntü ve kızarıklık gibi belirtiler göstermesinin tıp dilindeki adı olarak bilinmektedir. 

Haberin Devamı

Dabaz Nedir? Neden Olur? 

Dabaz ürtiker geçici bir reaksiyon olarak vücutta alerji olarak kendini gösteren kızarıklık veya kaşıntı olması durumudur. Dabaz kısa zamanda iyileşebilmesinin yanında bazı durumlarda acil tedavi edilmesi veya tedaviye devam edilmesi gibi iki şekilde takip edilmektedir. 

Dabaz olmasının nedeni kişinin yiyeceklere, ilaçlara veya başka bir maddeye gösterdiği alerjik reaksiyon ile vücudunda oluşan farklı durumlardır. 

Dabaz Tedavisi Nasıl Yapılır? 

Dabaz yani kurdeşen tedavisi cilt rahatsızlığı olarak kendini göstermektedir. Alerjik tepkimeye neden olan durum ilaçlardan mı yiyeceklerden mi yoksa böcek sokmalarından mı olduğu araştırıldıktan sonra tedavi yöntemleri belirlenmektedir. 

Haberin Devamı

Kurdeşen olarak bilinen dabaz acil reaksiyonlarda hemen acil tedavi edilmesi gereken hayati öneme sahip olabilmektedir. Yan etki şeklinde gelişen durumlarda da buna neden olan ilaç veya faktör engellenerek belirlendikten sonra kişinin alerjik reaksiyonu kontrol altında tutulmaktadır. 

Dabaz tedavisi acil ve devam tedavisi olmak üzere iki kısımda incelenmektedir. 1 hafta içerisine tüm vücutta ortaya çıkarak 1 hafta içerisinde de iyileşebilen bir rahatsızlıktır.

Yazarlar