Sağlık Dereceli Güneş Gözlüğü Nedir, Ne İçin Kullanılır? Numaralı Güneş Gözlüğü Nasıl Alınır?

Dereceli Güneş Gözlüğü Nedir, Ne İçin Kullanılır? Numaralı Güneş Gözlüğü Nasıl Alınır?

26.03.2021 - 10:04 | Son Güncellenme:

Güneş gözlüğü kullanımı, gözleri güneşten gelen zararlı ışınlara karşı koruyucu bir etki ortaya koymaktadır. Bu anlamda güneş gözlüğü kullanımı büyük bir önem taşımaktadır. Sizin için Dereceli güneş gözlüğü nedir, ne için kullanılır? Numaralı güneş gözlüğü nasıl alınır şeklindeki çok sorulan soruların yanıtlarını tüm detaylarıyla birlikte derledik.

Dereceli Güneş Gözlüğü Nedir, Ne İçin Kullanılır Numaralı Güneş Gözlüğü Nasıl Alınır

 Güneş gözlüğü, göz sağlığı açısından önem taşıyan bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle de dereceli güneş gözlüğü kullanımı ayrı bir önem taşımaktadır.

Haberin Devamı

 Dereceli Güneş Gözlüğü Nedir, Ne İçin Kullanılır?

 Normal bir güneş gözlüğünü kapalı olan yerlerde ve gece vakitlerinde kişiye mükemmel bir görme kabiliyeti kazandırabilir. Lakin güneşin parıldadığı bir günde dışarıda optimum ölçüde görmeyi sağlamaktan yoksun kalırlar. Bu noktada dereceli güneş gözlüklerine ihtiyacınız söz konusu olacaktır.

 Dereceli güneş gözlükleri, Trivex, hafif polikarbonat, yüksek indisli plastik ve cam dahil olmak üzere hemen hemen tüm lens seçeneklerine sahip olan gözlüklerdir. Dereceli güneş gözlüğü mevcut durumdaki dereceli gözlüğün boyanarak veya üretilerek yapılan numaralı camları seçmiş olduğunuz herhangi bir güneş gözlüğü çerçevesine takılır.

 Takılan bu dereceli güneş camları, gözünüze gelen güneş ışığını keserek kontrastı artırır ve aynı zamanda göz numaranıza göre size mümkün olan en kaliteli görüşü sağlamak için kullanılırlar.

Haberin Devamı

 Numaralı Güneş Gözlüğü Nasıl Alınır?

 Eğer numaralı bir güneş gözlüğü alacaksanız bunun için reçeteye ihtiyacınız olacaktır. Eğer elinizde kullanmakta olduğunuz bir numaralı gözlük mevcut ise o gözlüğün numaralarını ölçtürmek suretiyle de güneş gözlüğü alınması mümkün olmaktadır.

 Marka bir numaralı güneş gözlüğü almanız durumunda ise optikçi o markaya şu numaralarda gözlük gönderin şeklinde bir ifade kullanmaz. Sadece size beğenmiş olduğunuz güneş gözlüğü çerçevesine size doktor tarafından reçete edilmiş durumda olan yahut kullanmakta olduğunuz gözlükteki numaralara uygun olan bir cam keser ve bu camın seçmiş olduğunuz güneş gözlüğü çerçevesine montajını yapar.

 Güneş gözlüğü için kullanılacak olan çerçeveye takılacak olan numaralı camın kalitesi, rengi, kaplama cinsi ise tamamıyla verecek olduğunuz paranın miktarına göre farklılık göstermektedir. Numaralı güneş gözlüğü kullanımı, numaralı gözlük kullanan kişilerin göz sağlığının korunması adına oldukça önem taşıyan bir unsurdur.

Yazarlar