Sağlık Diş Kökü İltihabı Nedir, Nasıl Anlaşılır? Diş Kökü İltihabına Ne İyi Gelir, Tedavisi Nasıl Yapılır?

Diş Kökü İltihabı Nedir, Nasıl Anlaşılır? Diş Kökü İltihabına Ne İyi Gelir, Tedavisi Nasıl Yapılır?

30.03.2021 - 17:53 | Son Güncellenme:

Diş kökü iltihabı, ağızda yeteri kadar bakım yapılmamasından kaynaklanan bir durumdur. Bazı hastalıklar ve yetersiz beslenmeler de bu duruma eşlik eder. Bu gibi durumlar diş etlerinde iltihaplanmaya yol açar. Bu hastalığın diğer adı gingivitis olarak bilinir. Bu adı tıpta kullanılır. Ağız içerisinde meydana geldiğinden dolayı yemek yerken ya da herhangi bir şey içerken kişiye rahatsızlık yaşatır. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Diş Kökü İltihabı Nedir, Nasıl Anlaşılır Diş Kökü İltihabına Ne İyi Gelir, Tedavisi Nasıl Yapılır


Diş kökü iltihabı, çeşitli nedenlerden dolayı ortaya çıkan, diş köklerinin enfeksiyon kapmasıyla birlikte meydana gelen bir durumdur.

Diş Kökü İltihabı Nedir, Nasıl Anlaşılır?

Diş kökü iltihabı, çoğu kişide görülen bir diş problemi olarak bilinir. Gingivitis, diş kaybına neden olabilen bir rahatsızlıktır. Çiğneme, konuşma, bir şeyler yiyip içme gibi faaliyetleri zorlaştıran bir durumdur. Basit diş eti iltihapları düzenli fırçalamak ve bakımını yapmak ile ortadan kaldırılabilen bir durumdur. Diş kökü iltihabının anlaşılması için bazı belirtiler ortaya çıkar. Bu belirtiler şu şekilde sıralanabilir:
1. Ağız kokusu
2. Soğuk ya da sıcak besinlere karşı aşırı hassaslık oluşması
3. Dişlerde gevşeklik olması
4. Beyaz renkli iltihaba benzer yapılar
5. Dişlerin fırçalanması esnasında kanama olması
6. Diş etinin çekilmesi
7. Diş etlerinde meydana gelen kızarıklık, şişlik ve hassaslık durumu olarak sıralanabilir.

Diş Kökü İltihabına Ne İyi Gelir, Tedavisi Nasıldır?

Her hastalıkta olduğu gibi bu hastalıkta da erkenden teşhis konulması oldukça önemlidir. Tedaviyi kolaylaştırır ve kalitesini arttırır. Dişin alınması gibi durumların da önüne geçer. Bu hastalığın en temel bakımı, diş etlerinin ve dişlerin her gün düzenli olarak bakımının yapılmasıdır. Sonraki tedavi basamağı ise diş eti bakımıdır.

Diş hekimleri tarafından uygulanan bir işlemdir. Bu işlem sayesinde dişlerde oluşmuş olan plak, tart ve diğer bakteriler ortadan kalkmış olur. Bu işlem, lazer, özel aletler ya da ultrason cihazları yardımı ile yapılır. Hastalığın yeniden ortaya çıkması az bir ihtimaldir. Ardından gerekli görüldüyse diş restorasyonu yapılır.

Ağızdaki diğer yapı bozuklukları ve diş temizliğinin engeli gibi sorunları ortadan kaldıran işlemdir. Bu temizlik işlemleri sonrasında kişi evde kendi kendine tedavisini yapması gerekir. Diş eti iltihabının en önemli noktası hijyenik bir tedavi yöntemini uygulamaktır. Günde en az 3 defa fırçalamak, diş ipi kullanmak gibi bakımlar ağız sağlığının korunmasında yardımcı olur. Bu tedavi yöntemleri düzenli olarak uygulanmalıdır.

Yazarlar