Sağlık Diş Yüzünden Yanak Şişmesi Nasıl Geçer? Dişten Kaynaklanan Yanak Şişmesi Nasıl İner?

Diş Yüzünden Yanak Şişmesi Nasıl Geçer? Dişten Kaynaklanan Yanak Şişmesi Nasıl İner?

15.09.2021 - 15:39 | Son Güncellenme:

Dişte oluşan çürümenin beraberinde diş etinde meydana gelen apse ciddi sağlık sorunlarına neden olabilmektedir. Diş ağrısı ve diş eti ağrısıyla karşı karşıya kalan kişiler için diş apseleri son derece ciddi bir sorun olmaktadır. Sizin için diş yüzünden yanak şişmesi nasıl geçer, dişten kaynaklanan yanak şişmesi nasıl iner sorularının yanıtlarını derledik.

Diş Yüzünden Yanak Şişmesi Nasıl Geçer Dişten Kaynaklanan Yanak Şişmesi Nasıl İner

Diş etlerinde oluşan kanama yahut sarı renkte iltihaplanma söz konusu kişilere yüksek oranda diş apsesi tanısı konulma durumu kendini göstermektedir. Çoğunlukla diş çürüklerinden dolayı ortaya çıkan diş apsesini geçirebilecek antibiyotik ve doğal yöntemlerin varlığı söz konusudur

Haberin Devamı

Diş Yüzünden Yanak Şişmesi Nasıl Geçer?

Diş apsesi ve ağrısı durumu söz konusu olan kişilerin diş etlerinde bakteri kaynaklı olarak iltihaplanma durumu meydana gelmektedir. Oluşan bu iltihaplanmanın ileri aşamalarda kanama ve yüzün ciddi düzeyde şişmesi sorunun ortaya çıkmasına sebebiyet vermektedir. Bundan dolayı kişilerde ortaya çıkan yüz şişmesi ve diş apsesi sorunları için mutlaka bir uzman hekime başvurmasının gerekliliği söz konusudur.

Dişten kaynaklı olan ağrıyı ve yüzün şişliğini azaltmayı arzu eden kişilerin belirli aralıklarla tuzlu su ile gargara yapmaları fayda sağlar. Bunun yanı sıra hem yüzdeki şişkinliğe hem de apsesinin bulunduğu bölgeye soğuk kompleks yapmak da şişkinliği ve ağrıyı azaltıcı etki ortaya koyacaktır.

Haberin Devamı

Dişten Kaynaklanan Yanak Şişmesi Nasıl İner?

Yeterince bakım yapılmayan veya dişlerin fırçalanmamasından kaynaklı olarak oluşan diş problemlerinden biri diş apsesi olmaktadır. Diş etinin iltihaplanmasıyla birlikte kişilerin yüzünde şişlik ve ağrı hissi ortaya çıkmaktadır. Boğazdan kulağa kadar uzayabilen bu ağrıyı azaltmak ve şişliği indirmeyi hedefleyen kişiler soğuk su yahut buz ile bu bölgelere kompleks yapılması faydalıdır.

Diş etinde meydana gelen bu apsenin azalması ve şişkinliğin inmesi amacıyla gün içerisinde sık sık soğuk kompleks yapılması önemli bir fayda gösterir. Aynı zamanda sirkeli su ve tuzlu su ile ağzı çalkalamak ve gargara yapmakta bu dişten kaynaklanan şişmenin azalmasına katkı sağlayacaktır.

Sıcak besinlerin ve içeceklerin bu dönemde tüketilmesi ağrının ve apsenin artmasına sebep olacaktır. Bundan dolayı daha soğuk besin tüketimi fayda sağlayacaktır. Ağrı kesicilerin antibiyotik etkisinin bulunmasıyla aspirin ve çeşitli ağrı kesicilerin düzenli olarak alınması da sorunun ortadan kalkmasına önemli katkı sağlayacaktır.

Yazarlar