Sağlık Dismenore Nedir, Neden Olur? Ağrılı Adet Sancıları Nasıl Geçer?

Dismenore Nedir, Neden Olur? Ağrılı Adet Sancıları Nasıl Geçer?

24.07.2022 - 10:31 | Son Güncellenme:

Kadınlarda ortaya çıkan bir rahatsızlık olan Dismenore, önemli hastalıklar başında gelir. Bu hastalık hakkında bilgi almak isteyen birçok kişi internet üzerinden araştırma gerçekleştirir. Peki Dismenore nedir, neden olur? Ağrılı adet sancıları nasıl geçer? Tüm detayları ile derledik.

Dismenore Nedir, Neden Olur Ağrılı Adet Sancıları Nasıl Geçer

Günlük yaşamı önemli oranda etkileyen rahatsızlıklardan biri de Dismenore hastalığıdır. Adet görme üzerinden öne çıkması ile beraber, birtakım belirtiler doğrultusunda etkisini gösterir. Bu etkiler nedeniyle gün içerisinde kişi yaşamını devam ettirme noktasında sorunlar yaşar.

Haberin Devamı

Dismenore Nedir?

Günlük aktiviteleri engelleme noktasında ağrılı adet görme olarak bilinen jinekolojik hastalığa Dismenore denir. Aynı zamanda aşırı menstrüel ağrı olarak da ifade edildiğini söylemek mümkün. Kramp, mide bulantısı, kusma ya da yaşanan ağrılarla kendini gösterir. Hatta çoğu zaman kusma ile birlikte ishal üzerinden de rahatsız edici bir durum ortaya çıkarır. Böylece kişinin günlük hayatını önemli oranda sekteye uğrattığını söylemek mümkündür. Özellikle ağrılar ve kasılmalar eşliğinde başlaması ile birlikte, zaman içerisinde çok daha şiddetli bir noktaya gelir. 

Dismenore Neden Olur?

Dismenore adet döneminde meydana gelen sancı ve birtakım ağrılar üzerinden yaşanan bir hastalıktır. Bu doğrultuda adet kanının dışarı atılması konusunda rahimdeki kasılmalar ile beraber, rahimde meydana gelen dolaşımının azalması bu rahatsızlığa sebep olur. Özellikle rahim içinde salgılanan prostaglandin olarak verilen maddeler sinir uçlarını uyarır. Bu durum zaman içerisinde ağrıların hissedilmesine neden verir. Bununla birlikte sadece kan değil aynı zamanda oksijenin istenilen miktarda bölgeye ulaşmaması ile beraber kasılmalar ve ağrılar ortaya çıkar. Bu ağrılar zaman içerisinde daha şiddetli hale gelir ve kişinin günlük yaşantısını önemli oranda olumsuz etkiler.

Haberin Devamı

Ağrılı Adet Sancıları Nasıl Geçer?

Pek çok kadının adet döneminde yaşadığı en önemli problemler içerisinde Dismenore hastalığı gelmektedir. Bu rahatsızlık ağrı ve sancı üzerinden birçok değişik belirti ile günlük yaşamı olumsuz etkiler. Bu sebepten dolayı birçok kişi ağrılı adet sancılarının nasıl geçeceği konusunda bilgi almaya çalışıyor. Bu konuda belli başlı bazı yöntemler öne çıkmaktadır.

 - Düzenli egzersiz ve özellikle yoga

 - Vajinal orgazm

 - Akupunktur

 - Kasık bölgesine sıcak su konması

 - Sağlıklı beslenme

 - Bitki çayları

 - Doğal esansiyel yağlar ile kasık bölgesine yapılan masaj

Bu şekilde yukarıda verilen maddeler ile bile beraber regl döneminde meydana gelen sancıları önemli oranda azaltmak mümkün. Tabii düzenli bir şekilde bu uygulamaların bir ya da birkaç tanesi uygulanmalıdır.

 

Yazarlar