Sağlık Dissosiyasyon Nedir, Belirtileri Nelerdir? Dissosiyasyon Bozukluk Tedavisi Nasıl Yapılır?

Dissosiyasyon Nedir, Belirtileri Nelerdir? Dissosiyasyon Bozukluk Tedavisi Nasıl Yapılır?

14.07.2022 - 17:44 | Son Güncellenme:

Dissosiyasyon merak edilerek araştırılan hastalıklardan biridir. Dissosiyasyon nedir, belirtileri nelerdir? Dissosiyasyon bozukluk tedavisi nasıl yapılır tüm detayları ile derledik.

Dissosiyasyon Nedir, Belirtileri Nelerdir Dissosiyasyon Bozukluk Tedavisi Nasıl Yapılır

Dissosiyasyon sözcük anlamı olarak bölünme, kopma demektir. Hastalık olarak ise kişilerin zihinlerindeki duyguları ya da anıları geçici olarak bir kenara koyması anlamına gelmektedir.

Haberin Devamı

Dissosiyasyon Nedir, Belirtileri Nelerdir?

Dissosiyasyon, kişilerin bazı olayları, anıları ya da duygu düşünceleri geçici olarak zihinlerinde arka plana atmaları ya da bir kenara koymaları durumudur. Bu hastalık ile kişilerdeki kimlik, algı ya da bellek gibi çalışması gereken işlevlerde bozulmalar olur.

Dissosiyasyon belirtileri ise kronik ağrılar, intihar düşünceleri, öfke nöbetleri ve gün içinde yaşanan herhangi bir şeyi hatırlamama olmaktadır. Bu belirtileri sıklıkla yaşayan kişilerin kontrollere gitmeleri ve tedavi için adım atmaları gerekir.

Dissosiyasyon Bozukluk Tedavisi Nasıl Yapılır?

Dissosiyasyon bozukluğun tedavisi mutlaka psikoterapidir. Bu hastalığın ilaçlar ile geçmesi mümkün değildir. Yalnızca psikoterapi ile düzelmesi mümkün olan bir hastalık olan dissosiyasyon bozukluk tedaviye yanıt veren bozukluklardan biridir.

Haberin Devamı

Psikoterapi ile yüz güldürücü bir şekilde düzelen dissosiyasyon bozukluk, birkaç seansta tedavi edilebilmektedir. Mutlaka bozukluk yaşayan kişilerin psikoterapi ile bu durumun önüne geçmesi gerekir.

 

Yazarlar