Sağlık Diyabetik Ketoasidoz Nedir, Neden Olur? Ketoasidoz Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?

Diyabetik Ketoasidoz Nedir, Neden Olur? Ketoasidoz Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?

11.09.2021 - 01:31 | Son Güncellenme:

Kişilerin yaşadığı sağlık sorunları arasında şeker hastalığı da bulunuyor. Şeker hastalığında bulunan diyabetik ketoasidoz durumu pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Bu durumun neden olacağı ve kişilerde hangi belirtiler göstereceği kişilerin en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. Diyabetik ketoasidoz nedir, neden olur? Ketoasidoz belirtileri nelerdir, tedavisi nasıl yapılır? Konusuyla ilgili olarak sizlere farklı bilgiler derledik.

Diyabetik Ketoasidoz Nedir, Neden Olur Ketoasidoz Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır

Diyabetik ketoasidoz, vücut içerisinde çok fazla keton birikmesiyle ortaya çıkan bir durumdur. Bu durumun yaşanmasıyla birlikte kişiler komaya girebilir ve daha uzun sürmesiyle ölme yol açabilen bir durumdur.

Diyabetik Ketoasidoz Nedir? Neden Olur?

Şeker hastalığı çok fazla kişide görülebilecek bir sağlık sorunudur. Şeker hastalığında bulunan birçok detay bulunuyor. Özellikle diyabetik ketoasidoz, kişilerin büyük sorunlar yaşamasına neden olabiliyor.

Vücut içinde keton birikebiliyor. Biriken bu ketonlar insan sağlığını olumsuz yönde etkileyebiliyor. Kişiler bu durumu yaşadığında ölümcül risklerle karşı karşıya kalabiliyor.

Diyabetik ketoasidoz, insülin yetersizliğiyle de ortaya çıkabilen bir durumdur. Ölümcül riski bulunan bu durum mutlaka önemsenmeli ve bu durumlar yaşandığında sağlık kuruluşlarına başvurmak gerekir. Yaşanan bu durumun kişilerde görünen bazı belirtiler vardır.

Ketoasidoz Belirtileri Nelerdir? Tedavisi Nasıl Yapılır?

Şeker hastalarında oluşan ketoasidoz, birçok belirti gösterebiliyor. Yaşanan bu belirtiler kişilere göre değişiklik gösterebiliyor. Yaşanacak olan belirtiler kişiler tarafından mutlaka önemsenmelidir. Özellikle şeker hastası olduğunu bilen kişilerin bu durumları yakından takip etmesi gerekiyor. Kişilerde görülen belirtiler şu şekildedir:

Haberin Devamı

Sık idrara çıkma

Kusma

Mide bulantıları

Susuzluk hissi

Nefs kokusu

Kan şekerinin yükselmesi

Halsizlik

Cilt kuruluğu

Ketoasidoz yaşayan kişiler uygulanabilen bazı tedavi yöntemleri bulunuyor. Damardan sıvı takviyesi bu tedavilerin başında geliyor. Özellikle şeker hastalarına uygulanan insülin tedavisi de işe yarayan bir tedavi yöntemidir. Elektrolit takviyesi doktorlar tarafından uygulanan tedavi yöntemleri arasında yer alıyor.

Yazarlar