22.02.2008 - 00:00 | Son Güncellenme:
Günlük olarak 5 ve üzerinde renkli sebze ve meyve tüketiminin sağlıklı yaşam için önemli olduğu, sebze ve meyvelerin sağladıkları vitamin, mineral, posa ve fitokimyasallar ile sağlığı geliştirdikleri, yaşlanmanın neden olduğu etkileri önledikleri, kanser ve kalp hastalıkları riskini azalttıkları belirtilmektedir.
Yeşil Renk
Yeşil renkli besinler kemikleri korur, dişleri güçlendirir, göz sağlığını geliştirir ve bazı kanser türlerine yakalnama riskinin azaltırlar. Kivi, ıspanak, brokoli, brüksel lahanası, marul, lahana, avocado, yeşil elma, salatalık bu renk besinlerdendir.
Mavi ve Mor Renk
Mavi ve mor renkli besinler hafızayı güçlendirir ve pek çok kanser türüne (prostat kanseri gibi) yakalanma riskini azaltır, üriner sistemin korunmasına ve sağlıklı yaşlanmaya yardım ederler. Erik, siyah üzüm, patlıcan, böğürtlen, incir, yaban mersini gibi besinler sıklıkla tercih edilmelidir.
Sarı ve Turuncu Renk
Sarı ve turuncu renkli besinler immün sistemin güçlenmesini sağlar ve göz ve kalp hastalıklarına karşı koruyucudur. Portakal, şeftali, mango, kavun, havuç, ananas, üzüm, balkabağı, kayısı, sarı elma, mısır bu renk besinlerdendir.