Diyetisyen Gamze Altınay

Diyetisyen Gamze Altınay

dyt.gamzealtinay@gmail.com

Tüm Yazıları

Avokado: Cildin esnek ve nemlendirilmesine yardımcı olmak için bu yağlardan yeterince almak önemlidir. Avokado faydalı yağlarda yüksektir ve sağlıklı ciltler için önemli olan E ve C vitaminlerini içerir. Ayrıca cildinizi güneş hasarından koruyabilecek bileşiklerden de zengindir.

Ceviz: Ceviz, cildinizin sağlıklı kalması için ihtiyaç duyduğu besin maddeleri olan esansiyel yağlar, çinko, E vitamini, selenyum ve protein için iyi bir kaynaktır.

Domates: Domates iyi bir C vitamini kaynağıdır ve bir karotenoid pigmenti olan likopenden zengindir. Bu karotenoidler cildinizi güneş hasarından korur ve buruşmayı önlemeye yardımcı olabilir.

Haberin Devamı

Bitter Çikolata: Kakao cildinizi güneş yanıklarına karşı koruyabilecek antioksidanlar içerir. Bu antioksidanlar kırışıklıkları, cilt kalınlığını, hidrasyonunu, kan akışını ve cilt dokusunu da iyileştirebilir.

Yeşil Çay: Yeşil çayda bulunan kateşinler, cildinizi güneş hasarına karşı koruyabilen ve kızarıklığı azaltabilen, ayrıca hidrasyonunu, kalınlığını ve elastikiyetini artırabilen güçlü antioksidanlardır.