Diyetisyen Gamze Altınay

Diyetisyen Gamze Altınay

dyt.gamzealtinay@gmail.com

Tüm Yazıları

1. Ev Yapımı Bayramlık Roche

Malzemeler

4-5 adet hurma

2 yemek kaşığı kakao

1 çay bardağı süt

3 su bardağı yer fıstığı

Hazırlanışı

Hurma, kakao ve sütü blenderize edin. Fırın kağıdı üzerine öbek öbek olacak şekilde yer fıstıklarını yerleştirip bu karışımı üzerine dökün. Buzdolabında 1 gece bekletin.

 

2. Bademli Bayram Şekeri

Malzemeler

1 su bardağı çiğ badem

1 yemek kaşığı tereyağı

1 su bardağı esmer şeker

1 paket vanilin

2 su bardağı süt

9-10 adet hurma

3 yemek kaşığı kakao

1 su bardağı süt

Hazırlanışı

Şeker, tereyağı, tuz ve vanilyayı karamel kıvamına getirene kadar pişirin. Başka bir tencerede 5-6 dakika kavurduğunuz bademleri içerisine dökün ve kalıbınıza yayın. Hurma, kakao ve sütü blenderize edip 9-10 dakika kaynayana kadar ısıtıp, kalıba karışımın ekleyin. Üzerini kırık bademlerle süsleyin.

Haberin Devamı

 

3. Çilekli Çikolata

Malzemeler

10 adet çilek

4-5 adet hurma

2 yemek kaşığı kakao

1 çay bardağı süt

Hazırlanışı

Hurma, kakao ve sütü blenderize edin. Çilekleri bu karışıma batırıp 1 gece bekletin.

 

4. Muzlu Çikolata

Malzemeler

2 adet muz

4-5 adet hurma

2 yemek kaşığı kakao

1 çay bardağı süt

Hazırlanışı

Hurma, kakao ve sütü blenderize edin. Muz dilimlerini bu karışıma batırıp 1 gece bekletin