Diyetisyen Gamze Altınay

Diyetisyen Gamze Altınay

dyt.gamzealtinay@gmail.com

Tüm Yazıları

Domates: Domates iyi bir C vitamini kaynağıdır ve bir karotenoid pigmenti olan likopenden zengindir. Bu karotenoidler cildinizi güneş hasarından korur ve buruşmayı önlemeye yardımcı olabilir.

Yulaf: Yulaf ezmesi hem antienflamatuar hem de antioksidan özelliklere sahiptir. Ayrıca büyük ölçüde E vitamini içerir. Tam bir cilt dostu.

Avokado: Avokado faydalı yağlardan yüksektir ve sağlıklı ciltler için önemli olan E ve C vitaminlerini içerir. Cildin esnek ve nem dengesine yardımcı olmak için bu yağlardan yeterince almak önemlidir. Ayrıca cildinizi güneş hasarından koruyabilecek bileşiklerden de zengindir.

Haberin Devamı

Somon: İçeriğinde kalp, beyin, sinir sistemi ve cilt sağlığına fayda sağlayabilecek bir antioksidan olan astaksantin bileşiği bulunur. Bu bileşik aynı zamanda somona kırmızı rengini verir.

Ispanak: Ispanak, cilt ve saç sağlığını teşvik edebilecek iki önemli mikro besin olan A ve C vitaminlerinden oldukça yüksektir.

Portakal: İşte portakal tüketmeniz için bir neden daha, yapılan çalışmalarda C vitamininin güneş hasarını, buruşmayı, kuruluğu ve renk değişikliğini azalttığı ve genel görünümü iyileştirdiği gösterilmiştir.