Hastalık geliyor gibi hissettiğinizde direncinizi artıracak pratik tarifler

Havaların soğumasıyla birlikte hastalık sezonunu da açmış bulunmaktayız. Özellikle bu dönemde bağışıklığınızı güçlü tutmak mevsim geçişlerini hasta olmadan atlatmanız açısından çok önemli. Sofranızdan mevsim meyveleri ve sebzeleri eksik olmasın. Rengarenk ve çeşitli beslenerek bağışıklığınızı güçlü tutmak mümkün. Ve tabii ki hem metabolizmanız hem de bağışıklığınız için yeterli su tüketimi şart.

Tüm bu beslenme ilkelerine ek olarak aşağıda sizinle paylaştığım 2 tarifi vücut direncinizi artırmak için hastalık geliyor gibi hissettiğinizde hazırlayıp tüketebilirsiniz.

Altın Süt Tarifi

1 su bardağı süt

1 çay kaşığı zerdeçal

1 çay kaşığı tarçın

¼ çay kaşığı toz karabiber

2-3 adet karanfil tanesi

1 tatlı kaşığı bal

Hazırlanışı:

Sütü baharatlar ile ısıtın. Üzerine balı ilave edin.

 

Bağışıklık Çorbası Tarifi

1 adet kırmızı soğan

2 diş sarımsak

2 adet orta boy havuç

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1,5 su bardağı sarı mercimek

1,5 çay kaşığı zerdeçal

1 tatlı kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı tuz

6 su bardağı su

Hazırlanışı:

Soğanı ve havucu ince ince küpler şeklinde doğrayın. Sarımsağın kabuklarını soyun ve ezin. Mercimekleri iyice yıkayıp fazla sularını süzdürün. Derin bir tencerenin içerisine zeytinyağı ve soğanları alarak kavurmaya başlayın. Üzerine mercimek ve havuçları ilave edin. Kavurmaya devam edin. Kavrulduklarında su ve zerdeçalı ilave ederek kısık ateşte sebzeler ve mercimek iyice yumuşayana kadar pişirin. Ardından tüm baharatlarını ve tuzunu ilave ederek ocaktan alın. Blenderdan geçirdikten sonra dilerseniz süzebilirsiniz. Sıcak sıcak servis edin ve afiyetle tüketin.