Diyetisyen Gamze Altınay

Diyetisyen Gamze Altınay

dyt.gamzealtinay@gmail.com

Tüm Yazıları

Sadece imparatorların yemesine izin verildiği için "yasak pirinç" olarak bilinen siyah pirinç, etraftaki en ucuz antioksidan kaynağı olabilir. Amerikan Kimya Derneği'ne göre, siyah pirinç bir kaşık yaban mersininden daha fazla antioksidana sahiptir, daha doyurucu lif, daha fazla E vitamini ve daha az şeker içerir. Daha fazla antioksidan daha az iltihap anlamına gelir, bu da sizin için daha az yağ depolama anlamına gelir.

Siyah pirincin bu etkilerinden yararlanarak yaptığımız bölgesel egzersizleri desteklemek mümkün. Böylece egzersiz ve beslenmenin mükemmel uyumu ile maksimum bölgesel incelme gözlemleyeceğiz. E peki nasıl tüketelim bu siyah pirinci derseniz, işte tarifimiz:

Haberin Devamı

Siyah Pirinç Rüyası

1 çay bardağı siyah pirinç(haşlanacak)

Bir büyük avuç demet maydanoz

1 adet kapya biber

1 adet salatalık

1 adet havuç

1 parça mor havuç

Sosu için:

Yarım limon

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı organik nar ekşisi

Bir tutam tuz

Haşlanan pirinç soğumaya bırakılır. Yarım demet maydanoz, salatalık, kırmızı biber ve mor lahana ince ince doğranır. Havuç rendelenir. Soğuyan pirinç derin bir kaseye alınır. İçerisine doğradığınız tüm sebzeler eklenir. Salata sosu için ayrı bir kapta tüm malzemeler karıştırılır. Hazırlanan sos salataya eklenip tüm salata karıştırılıp servis edilir. Afiyet olsun!