Unsuz fit pizza tarifi

Sizeee muhteşem, lezzetli, fit ve vejetaryen bir pizza tarifim vaaaar!

Üstelik un içermiyor. Hem tadına bayılacaksınız, hem de suçluluk hissetmeden, keyifle yiyeceksiniz.

Sakın “ben kabak sevmem” diye düşünmeyin, tariften kabak tadı gelmiyor. Mutlaka deneyin, pişman olmayacaksınız.

UNSUZ KABAK TABANLI PİZZA

(2 kişilik)

Tabanı için:

- 1 adet kabak

- 1 yemek kaşığı yulaf kepeği

- 1 adet yumurta

- 1 yemek kaşığı zeytinyağı

-Tuz, karabiber

Sosu için:

- 1 adet rendelenmiş domates

- 1 tatlı kaşığı salça

- 1 diş rendelenmiş sarımsak

- Bir avuç ince kıyım taze fesleğen

- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

- Tuz, karabiber

Üzeri için:

- Rendelenmiş light kaşar peyniri ya da İzmir tulumu

- 4-5 adet çeri domates

- Kuru kekik

- 4-5 yaprak taze fesleğen

YAPILIŞI:

1) Kabağı rendeliyoruz. Avucumuzun içine alıp suyunu sıkıyoruz. Yulaf kepeği (veya un), yağ ve yumurta ile karıştırıyoruz.

2) Yanmaz-yapışmaz tavımıza yayıyoruz. Alt üst her iki tarafınızı da kızarana kadar pişiriyoruz.

3) Diğer yandan sosu için gerekli malzemeleri güzelce birbirine yediriyoruz.

4) Pişirdiğimiz pizza tabanına güzelce yayıyoruz.

5) Üzerine rendelediğimiz peyniri ve ortadan ikiye böldüğümüz domatesleri ekliyoruz.

6) Önceden ısıttığımız 220 derecelik fırında 15 dakika pişiriyoruz.

7) Servis etmeden hemen önce kuru kekik ve taze fesleğen yaprakları ekliyoruz, sıcak sıcak tüketiyoruz.

Hem sağlıklı, hem lezzetli, hem de doyurucu pizzamızın 1 porsiyonu (yarısı) sadece 210 sağlıklı kalori!

Afiyet olsuuun!

 

Diyetisyen Melda DEMİRÖZ

Instagram: https://instagram.com/diyetisyenmelda/

Web: http://www.diyetisyenmelda.com/