Sağlık Dizlerde Ağrı, Üşüme Ve Yanma Sebepleri Nelerdir?

Dizlerde Ağrı, Üşüme Ve Yanma Sebepleri Nelerdir?

11.09.2021 - 15:25 | Son Güncellenme:

Diz ağrısı insanların en çok karşılaştığı problemlerden bir tanesini oluşturmaktadır. Diz ağrısının olması durumunda nedeninin araştırılması gerekmektedir. Diz ağrısının neden kaynaklandığını, diz ağrısı ile birlikte üşüme ve yanmanın sebebini sizler için derledik.

Dizlerde Ağrı, Üşüme Ve Yanma Sebepleri Nelerdir

Diz, insan bedeninde en aktif olarak kullanılmakta olan eklemlerden bir tanesidir. Bu sebepten dolayı da diz ağrısının çok sık görülen bir şikâyet olduğu söylenebilmektedir. Diz ağrıları pek çok şekilde görülebilmektedir. Yanma biçiminde olan diz ağrısı çeşitli problemlerin bir göstergesi olabilmektedir.

Haberin Devamı

Diz Ağrısı Nedir?

Diz ağrısı, vücudun diz bölgesi içerisinde yırtılmış bir bağ ya da yırtılmış olan kıkırdak gibi bir yaralanma sonucunda ortaya çıkan ağrıya verilen isimdir. Artrit, gut veya enfeksiyonlar olmak üzere tıbbi durumlar da dizde ağrının oluşmasına neden olabilmektedir. Diz ağrısı, her yaştan kişinin etkilenebileceği ve yaygın bir şekilde görülen bir şikayettir.

Diz Ağrısı Durumunda Hangi Doktora gitmek Gerekir?

Diz ağrısı şikayetlerinin olması durumunda öncelikle travmatoloji ve ortopedi bölümlerine gidilmesi gerekmektedir. Ancak ani bir şekilde meydana gelen yaralanma veya travmaların dışında fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümüne gitmek daha yerinde bir seçim olacaktır.

Dizde Yanma Neden Olur?

Haberin Devamı

Dizde yanma kapsamına bakıldığında pek çok neden vardır. Bu nedenler genellikle aşağıdaki gibi sıralanmaktadır:

Bağ yırtığı

Aşırı yaralanma

Kıkırdak yırtılması

Kireçlenme

Dizin önündeki yanma genelde koşucu diz şeklinde bilinmekte olan bir aşırı kullanım yaralanması sebebiyle oluşmaktadır. Bu durum, kondromalazi ya da patellofemoral ağrı sendromu (PFS) olarak da isimlendirilir. Ayrıca, diğer hastalıklar da tendinitde dizin ön kısmında yanmaya neden olabilmektedir.

Yazarlar