Sağlık Dizziness Nedir, Neden Olur? Dizziness Tedavisi Nasıl Yapılır?

Dizziness Nedir, Neden Olur? Dizziness Tedavisi Nasıl Yapılır?

18.07.2022 - 14:42 | Son Güncellenme:

İnsan sağlığı söz konusu olduğunda her hastalığın nedeninin ve tedavisinin bilinmesi oldukça önemlidir. Bu hastalıklardan birisi de Dizziness hastalığıdır. Dizziness hastalığı isim olarak çok duyulmamakta ve ne olduğu sıklıkla araştırılmaktadır. Peki Dizziness nedir, neden olur? Dizziness tedavisi nasıl yapılır? Sizlere Dizziness hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

Dizziness Nedir, Neden Olur Dizziness Tedavisi Nasıl Yapılır

Son zamanlarda Vertigo ve Dizziness hastalıkları çok sık araştırılmaktadır. Halk arasında Vertigo ile sıklıkla karıştırılması nedeniyle bu hastalığın teşhisi için test yaptırılması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Dizziness Nedir?

Dizziness dengesizlik, kafada hafiflik, sallanma veya itilme hissi olarak tanımlanan bir rahatsızlıktır. Bu yakınmalar Vertigo ve Dizziness hastalarında görülmektedir. Bu sebeple bu belirtilerin görülmesi halinde hastalığın teşhis edilmesi için tahlil yapılmaktadır.

Dizziness Neden Olur?

Proprioseptif, vestibüler ve vizüel sistemlerden birinde bir hasar veya hareket sinyallerini birleştiren beyin merkezleri içindeki değişiklikler bu hastalık ile sonuçlanmaktadır. Dizziness hastalığı Vertigo, düşme hissi, halsizlik, prersenkop ve senkop gibi semptomlar ile birlikte görülmektedir. Dizziness bir hastalık olarak değil, değişik patolijilerin sonucunda ortaya çıkan bir problem olmaktadır.

Haberin Devamı

Dizziness Tedavisi Nasıl Yapılır?

Dizziness hastalığının pek çok belirtileri bulunmaktadır. Bu belirtilerinin görülmesi durumunda uzman bir doktora görünmek gerekmektedir. Gerekli testlerin yapılmasından sonra muayene yapılır ve teşhis konulur. Hastalığın nelerden kaynaklandığı bulunduktan sonra da tedavi uygulanır. Fakat altta yatan başka bir hastalık var ise ilk olarak bu hastalığın tedavi edilmesi gerekir.

 

Yazarlar