Jawline dolgusu ile güzelleş

Herkese Merhabalar,

Bu yazımda sizlere, yüzünüze zarafet katacak bir uygulama olan “JAWLİNE” yani Türkçeye “Çene Hattı Dolgusu” olarak geçen uygulamadan bahsetmek istiyorum.

Sizlerin de bildiği gibi yüzün genel görünümünü etkileyen birçok unsur vardır. Çene şekli de bu anlamda çok ama çok önemli bir rol üstleniyor…

Analizle Başlamak Şart!

Jawline, dolgu malzemesi kullanılarak uygulanan bir işlemdir. Yüzle ilgili her işlemde olduğu gibi, jawline uygulamasına da her şeyden önce talepte bulunan kişiye detaylı bir yüz analizi yaparak başlıyoruz. Beklentilerini, isteklerini detaylıca dinliyor, kafasındaki tüm soru işaretlerini silene kadar ayrıntılı açıklamalarda bulunuyoruz. Mevcuttaki çene şeklini de ayrıca analiz ederek, burun, ağız, alın gibi bölgelerle ilişkisini değerlendiriyoruz. Ardından ortaya, kişinin çene yapısına uygun bir harita çıkarıyoruz.

Haberin Devamı

Hedef; Daha Çekici Bir Yüz…

Jawline dolgu, çenenin en uç bölümünden, kulak altında sonlanan kısma kadar gerçekleştirdiğimiz bir işlemdir diyebiliriz. Amacımız, bahsettiğimiz bu hattı, daha belirgin hale getirerek, yüzü daha zarif, çekici ve estetik göstermek oluyor. Bu dolgu işleminde, enjeksiyon tekniğini en doğru şekliyle kullanıyoruz. Hattı keskinleştirirken, aynı zamanda çenede çukur noktalar varsa bu alanları hizalıyoruz. Böylece, daha keskin bir hat fakat daha yumuşak geçişler elde etmiş mümkün oluyor.

Nasıl Yapılıyor?

Dolguya ihtiyaç duyulan bölgeleri çizerek işaretliyoruz ve ardından, bu işlem için özel olarak kullanılan anestezik kremleri kişinin çenesinde belirlediğimiz bölgeye sürüyoruz. Ciltte yeterli uyuşmayı elde ettikten sonra, cildi antiseptik solüsyonla temizliyor ve işlem için özenle seçtiğimiz dolgu malzemesini bölgeye enjekte ediyoruz.

Bu işlem sırasında, mutlaka FDA onaylı yani kaliteli dolgu malzemesini tercih etmek ayrıca gerekli ölçüde kullanmak çok büyük önem taşıyor. Talep edilen değişimin elde edilmesi, dolgunun kalıcılık süresi için bu aşamada, uygulamayı yapan hekimin deneyimi ve özeni sayesinde ortaya çıkıyor.

Haberin Devamı

Ayrıca çene ve çene hattı bölgeleri, sinirlerin ve damarların geçiş hattı olan önemli bir anatomik konuma sahip olduğundan, işlemi yapan hekimin tecrübesine önem vermeniz gerektiği uyarısının altını, bir kez daha çizme ihtiyacı duyuyorum.

Yineleme İstiyor mu?

Hangi bölgeye yapılırsa yapılsın, her dolgu işlemi tabii ki yineleme ister. Çene hattı dolgusu işleminin kalıcılık süresini etkileyen bazı unsurlar vardır. Bunlar;

-Kullanılan Dolgu Malzemesinin Kalitesi

-Kişinin anatomik Özellikleri ve Metabolizması

-Hekimin Kullandığı Dolgu Miktarı

Yukarıda saydığım durumlar, kişilere göre değişkenlik gösterse de, jawline dolgusunun ortalama 12-18 ay kadar etkinliği olmaktadır.

Jawline, dudak dolgusunda olduğu gibi hareketli ve yumuşak dokulara değil, derindeki anatomik alana yani kemik zarı üzerine uygulanır. Damarsal ağın daha seyrek olduğu bu bölgeye yapılan dolgu uygulaması da, dudağınkine oranla daha geç erime göstermesindeki etkenlerden biridir.

Uygulamanın ardından 7-8 gün kadar bölgede hafif sertlik hissedilse de 15. günden itibaren dolgu, bölgedeki dokularla bütünleşir ve hissedilmez hale gelir.

Haberin Devamı

Zaman Problemi Olanlar!

Cerrahi olmayan bu uygulama, ameliyat korkusu bulunan kişiler için de bir alternatiftir. Ameliyatlarda olduğu gibi, anestezi ve iyileşme süresi gerektirmeyen bu uygulama, zaman harcama imkanı olmayan, iyileşme süresi yaşamak istemeyenlere daha uygun ve pratik gelmektedir. Hatta bu uygulama, ileride ameliyat düşünen bazı kişiler için de, bir idman niteliği taşır.

Sevgilerimle,

Doç. Dr. Gürkan Kayabaşoğlu

https://www.instagram.com/gurkankayabasoglu/