Estetik Doğal görünümlü estetik uygulamalar

Doğal görünümlü estetik uygulamalar

26.03.2021 - 12:33 | Son Güncellenme:

Dünyadaki gelişen estetik trendlerin hepsinde doğal görünümün ana hedef haline gelmesi, kullanılan yöntemlerin de buna göre gelişmesini sağlıyor. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, günümüzde doğal görünümlü estetik uygulamalara talebin arttığını belirtti.

Doğal görünümlü estetik uygulamalar

Daha estetik bakışlar

Haberin Devamı

Gözler yüzde en fazla dikkati çeken bölgelerin başında yer alıyor. Bu nedenle göz şekli ve göz çevresi estetiği yüzün estetik görünümü için çok önemlidir. Günümüzde göz çevresi estetikleri arasında en fazla uygulanan operasyonlar arasında badem göz estetiği, kaş kaldırma, göz altı morluğu ve göz kapağı tedavileri geliyor.

Daha estetik bakışlar için badem göz ve kaş kaldırma estetikleri uygulanabilir. Bunun için klasik ya da Bella eyes yani endoskopik teknikler kullanılabilir. Operasyonda kafa derinizde görünmeyen birkaç minik kesi açılır. İnce bir tüpün ucundaki küçük bir kamera kesilerden birine yerleştirilir. Gerekli düzeltmeleri yapmak için başka bir kesiğe yerleştirilmiş başka bir cihaz daha kullanarak yaklaşık 2-2,5 saat süren bir operasyon gerçekleştirilir.

Haberin Devamı

Göz kapağı estetikleri ise yaşlanmaya bağlı göz kapağı deformasyonları ve daha dinamik bakışlara sahip olan gençler için uygulanan estetik uygulamalardır. Tüm bakış gençleştirme operasyonları kişinin yaşına ve ihtiyacına göre özel olarak planlanır.

Bakış estetiğinde ayrıca kaşların pozisyonu da ideal pozisyonuna getirilebilir. Kaş kaldırma estetiği cerrahi ya da botoks enjeksiyonu ile ameliyatsız işlemle de gerçekleştirilebilir.

Eğer göz çevresinde ve kaş arasında kırışıklık oluşmuşsa botoks ve dolgu enjeksiyonu ile tedavi edilebilir. Ortalama 30 dakika süren operasyonla kırışıklar ve oluklar ameliyata gerek olmaksızın giderilerek daha genç bakışlara sahip olunabilir.

Yanak estetiği

Eğer yanaklarda aşırı dolgunluk varsa, bişektomi ameliyatı yanaklardaki yağları alınarak daha keskin hatlar oluşturulabilir. Operasyon anestezi altında ve ağızın içinden yaklaşık 1 cm'lik bir kesiler açılarak uygulanır. Yanaklardaki bichat denilen yağ dokuları alınır. Kendiliğinden eriyen dikişlerle kapatılır. Operasyon 15 – 20 dakika sürebilir. Kesiler ağzın içinden açıldığı için görünür iz kalmaz. Hasta aynı gün evine gidebilir.

Eğer orta yüz bölgesinde sarkma varsa, bu durumda orta yüz germe estetiği uygulanarak yüz daha genç bir görünüme kavuşturulabilir. Orta yüz germe estetiği; burun, göz altları ve ağız köşeleri etrafındaki bölgeyi hedefler. Boyun ve çene altı bölgesinde aşırı deformasyon olmayan, yalnızca orta yüz bölgesi estetiğine ihtiyacı olan kişiler için daha uygundur.

Haberin Devamı

Doğal görünümlü estetik uygulamalar

Op. Dr. Ufuk Askeroğlu

Yazarlar