Sağlık Doğum Sancısı Nasıl Başlar? Normal Doğum Sancısı Gelmezse Ne Yapılır?

Doğum Sancısı Nasıl Başlar? Normal Doğum Sancısı Gelmezse Ne Yapılır?

03.03.2021 - 16:16 | Son Güncellenme:

Doğum sancısı tam olarak ne zaman başlayacağı belli olmayan ve anne adaylarının son dönemlerine yaklaştığı andan itibaren sürekli olarak beklediği bir sancıdır. Doğum sancısı nasıl başlar? Doğum sancısının başladığı nasıl anlaşılır? Doğum sancısı ile ilgili merak ettiğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz. Doğum sancısı nasıl başlar? Normal doğum sancısı gelmezse ne yapılır? İçeriğimizde doğum sancısı ile ilgili olan bilgileri sizler için derledik.

Doğum Sancısı Nasıl Başlar Normal Doğum Sancısı Gelmezse Ne Yapılır

Doğum sancısı, doğumun kısa bir süre sonra başlayacağını ve bir sağlık kuruluşuna gidilmesi gerektiğini ifade eden ve düzenli aralıklarla gelen bir sancı olarak ifade edilebilir. Özellikle hamileliğin son dönemlerinde meydana gelen ve artık doğumun yaklaştığının bir habercisi niteliğindeki sancılardır.

Haberin Devamı

 Doğum Sancısı Nasıl Başlar? 

 Doğum sancısı, bütün anne adaylarında farklı şekillerde meydana gelebilir. Anne adaylarının en fazla merak ettiği konular arasında doğum sancısı nasıl başlar? Sorusu yer almaktadır. Son haftalara doğru başlayan kasılmaların şiddeti giderek artış göstermeye başlar. Aynı zamanda hissedilen her sancı bir öncekinden daha şiddetli bir hal alır ve hissedilen sancının süresinde de bir artış meydana gelir. Ancak bazı durumlarda doğum zamanı yaklaşan kişilerin gerçek sancılar ile yalancı sancıları karıştırması gibi durumlarla da karşılaşılmaktadır. Doğum sancıları rahim ağzında başlayan açılmalar sonucunda artan kasılmalar ile birlikte başlamış olur.

 Doğum sancısı başlayan anne adayları panik yapmamalıdır ve ilk olarak sancılarının kaç dakika aralıklar ile geldiğini takip etmelidirler. Gerçek doğum sancıları başladığı takdirde sancıların arasındaki süre giderek kısalmaya ve sancıların şiddeti de giderek artmaya devam eder.

Haberin Devamı

 Normal Doğum Sancısı Gelmezse Ne Yapılır?

 Doğum zamanı yaklaşan anne adaylarında doğum zamanının geçmesi ile birlikte hala normal doğum sancısı gelmezse eğer suni sancı verilerek doğumun başlaması gerçekleştirilir. Ancak anne adaylarının bilmesi gereken bir konu da tüm hamilelerin 40 haftalık bir süre içerisinde doğuma hazır hale gelmediğidir. Bu yüzden üzerine bir 10 gün daha ekleyerek doğumu beklemek sizler için daha iyi olacaktır. Normal doğum sancısı gelmeyen anne adayları bu yüzden panik yapmamalıdır ve doktorları ile durumu konuşarak bir karara bağlamalıdır.

 Normal doğum sancısı gelmediği durumlarda genel olarak yapay yani suni sancı verilerek doğum başlatılır. Doğumun başlamasının bir diğer belirtisi de su gelmesi olarak ifade edilen ve bebeğin içerisinde bulunduğu sıvının boşalmasıdır. Sonrasında ise doğumun başlaması için az bir zaman kalmış demektir. Bir sağlık kuruluşuna giderek durumunuz hakkında bilgi alabilirsiniz.

Yazarlar