Gençler tarafından en çok tercih edilen estetik uygulamalar

Çağımızın gelişmesi ile beraber teknoloji yaşamımızın her alanına dahil oldu. Sunduğu imkanlarla yalnızken bile sosyalleşme imkânı sağlayan teknoloji, ihtiyaç ve istek listemizde birtakım değişikliklere neden oldu. Sosyal medyanın dayattığı ‘’mükemmel’’ görünümün aslında gerçek olmadığını ve kişileri mutsuz ediyor, günümüz gençlerinin en çok tercih ettiği estetik uygulamalar şöyle;

Dolgun dudaklar, keskin bakışlar, aydınlık gözaltları, kusursuz bir cilt ve düzgün bir burun… Sosyal medyada kullanılan güzellik filtrelerinin ortak özellikleri bu noktalardan geçiyor. Tüm bu görünümü medikal estetik yöntemlerini kullanarak elde etmemiz mümkün. Ancak mükemmeli aramak gerçekçi bir bakış açısı değil. Filtrelerin gerçek olmadığını ve kendimiz ile mutlu olmayı bilmemiz gerek.

Haberin Devamı

Kişinin ihtiyacına yönelik uygulamalar yapılmalı. Ben ihtiyaç duyulmayan bir işlemi hastalarıma uygulamıyorum. Bu onların istekleri olsa dahi, ben ihtiyaçlarını ön planda tutuyorum. Kişinin zaten dolgun dudakları varsa dudaklarını daha da dolgunlaştırıp yapay bir görünüm elde etmesini doğru bulmuyorum. Bu nedenle ‘fazla’ işlemleri hastalarıma uygulamıyorum.

Sosyal medyanın ve 'selfie' kültürünün etkisiyle gençlerin tercih ettiği en yaygın uygulamalar; dolgu ve botoks işlemleri. Bu işlemler hem kolay hem de başarılı sonuçlar vermekte. Dolgu işlemlerinde en çok dudak dolgusu, jawline ve burun dolgusu tercih edilirken; botoksta kişiyi daha diri ve canlı gösterecek; oluşabilecek kırışıklıkları önleyen Hollywood botoksu yöntemi tercih ediliyor.

Bunun yanı sıra gençler arasında oldukça yaygın son yılın medikal estetik trendlerinden bir diğeri de ‘Foxy Eyes’ denilen daha çekik gözler. Askı uygulamalarını kullanarak ameliyatsız bir şekilde hızlıca sonuç alabiliyoruz. İşlem oldukça kolay ve hızlı bir yöntemle yapılmaktadır.

Gençler artık estetik ve bakım konusunda daha bilinçli; sadece dolgu, botoks ya da askı gibi görünüm değiştiren uygulamaları tercih etmiyorlar. Bunun yanı sıra geleceklerine yatırım yaparak, oluşabilecek cilt sorunlarının ve kırışıklıkların önüne mezoterapi, kök hücre, GRP, PRP gibi tedavi yöntemlerinin önüne geçmeyi tercih ediyorlar.

Haberin Devamı