Selülitin mi var, derdin var! Peki tedavisi imkansız mı?

Kadınların %90'ından fazlasını etkileyen ve tedavisi neredeyse imkansız olan nedir? Evet, selülitten bahsediyoruz. Selülitin nedenleri nüansları çok faktörlüdür, ancak asıl suçlu, cildi alttaki fasyaya bağlayan dikey, lifli bantlardır. Aşağı çekerken, çevreleyen yağ hücreleri etraflarında toplanarak gamzeler ve çöküntüler oluşturur.

Selülit kadınlarda görülen, yağ, su ve ligament dediğimiz dokularda oluşan problemler sebebiyle gördüğümüz çukurluklardır. Bunun seviyesi vardır. Kimisinde hafif gözükürken, kiminde kıyafet giydiğinde bile aşikardır. İmkansız kelimesi biraz fazla olmuş bence zira selülit 6 levelı, aşaması vardır. Bizim selülit tedavisinde ilk yaptığımız şey hangi aşamada olduğunu anlamaktır.

Öncelikle ilk iki aşamayı, ardından diğer aşamalara geçerek, sürekli geriletmeye yönelik bir algoritma oluştururuz. Her bir tedavi arasında, beden bir yenilenme yaşasın diye de aralıklar veririz. İşte bu aralıklarda ve süreçte hastanın da beslenmesine dikkat ederek, tedaviye yardımcı olması son derece mühimdir. Misal yağlı gıdalardan uzak durmak, bol su içmek, bölgeye masaj yapmak, dolaşımı hızlandırmak için yürüyüşler yapmak, verdiğimiz kremleri kullanmak tedaviye artı puan kazandırmanızı sağlar.

Haberin Devamı

Selülit tedavisinde en çok tercih ettiğim uygulama mezoselülit tedavisi. Mezotselülit, selüliti giderecek vitamin, peptit, amino asitleri doğru kompozisyonda sorunlu bölgeye enjekte edilmesiyle yapılıyor. Bu uygulamaya ayrıca mezolipolizi de dahil ettiğimizde hem bacak kalınlığına müdahale ediyor, yağın yakılmasını sağlayabiliyoruz. Eğer bacak kalınlığında herhangi bir sorun yoksa, sadece mezoselülit ile devam edilebilir.