Estetik Dudak dolgusu nasıl yapılır?

Dudak dolgusu nasıl yapılır?

10.10.2016 - 16:29 | Son Güncellenme:

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Gökhan Haytoğlu ; gülerken dişlerin görünme oranı, dudağın şekli ve kıvrımları için çok önemli olduğunu söyledi.

Dudak dolgusu nasıl yapılır

Güzel bir dudakta alt dudak, üst dudaktan üçte bir oranında daha dolgun olmalı, gülümserken diş etleri ortaya çıkmamalıdır. Güzel dudağın kriterleri dudağın hacmi, genişliği, simetrisi, alt ve üst dudağın birbiri ile orantısı olarak sayılabilir.

Haberin Devamı

Dudak Dolgusu Nasıl Yapılıyor ?

Doğal olarak ince ya da yaşa bağlı olarak dudak incelmesi yaşayan kişiler çoğunlukla mutsuz ve yorgun göründükleri şikayeti ile dudak dolgusu estetiğine başvurmaktadırlar. Önce yüzün genel yapısına uygun dudak tasarımı yapılır, dolgu enjeksiyonu ile birlikte eğer dudak kenarlarından aşağıya doğru sarkmalar varsa onlar da tedavi edilir.

Öncelikle dudağa sürülen bir anestezik krem ile enjeksiyon işleminin acısız olması sağlanır. Dolgu maddesi enjekte edildiği bölgeye hacim vermekte ve etkisi hemen görülmektedir. Ayrıca içeriğindeki madde doğal olduğu için oldukça güvenilirdir.

İnce uçlu enjeksiyon iğneleri ile enjekte edilerek dudağa istenildiği gibi hacim verilir. Ortalama 15 – 20 dakika süren ağrısız ve basit bir işlemdir. Böylece, dudağın cazibesini artıracak kıvrımlar da belirgin bir şekilde ortaya çıkarılır.

Haberin Devamı

Dolgun ve doğal görünen dudaklara sahip olarak daha mutlu, daha genç ve daha enerjik görünebilirsiniz...

Dudak dolgusu için kullanılan hyalüronik asit 6-12 ay süreyle kalıcıdır. Dolgunun kalıcılığı kişinin mimik yapma alışkanlıklarına, çevresel şartlara ve dolgu maddesinin yapısına göre değişir. Fakat düzenli olarak dudak dolgusu yaptıran kişilerde dudak dolgusunun kalıcılık süresinin uzadığı gözlenmektedir.

Dudak dolgusu gençlerde alt ve üst dudak oranlarını uyumlu bir şekilde artırmak için ve dudaklardaki yaşlanmaya bağlı olarak oluşan hacim kaybını gidermek için yapılır. Dudaklar yüzün sağlık ve mutluluk göstergesi olan en önemli uzuvlardan birisidir.

Yazarlar