Püf Noktası Dut Ağacı Ne Zaman Budanır? Kaç Yıl Yaşar?

Dut Ağacı Ne Zaman Budanır? Kaç Yıl Yaşar?

10.11.2021 - 15:31 | Son Güncellenme:

Meyve veren ağaçlardan bazılarını yetiştirmek için özel bir çabaya gereksinim duyulmamaktadır. Kolay bir şekilde yetişerek tatlı meyveler veren bu ağaçlardan biri de dut ağacı olarak ifade edilmektedir. Dut ağacının meyveleri farklı türde olan çeşitleri bulunmaktadır. Dut ağacı çiçekleri olan bir ağaç türü olarak bilinmektedir. Peki, dut ağacı ne zaman budanır? Kaç yıl yaşar? İşte, dut ağacı hakkında merak edilen tüm detayları derledik.

Dut Ağacı Ne Zaman Budanır Kaç Yıl Yaşar

Dut ağacı ılıman iklim koşullarında yetişmeye uygun olan bir ağaç çeşidi olmaktadır. Bu ağaçtan elde edilen meyveler gerek yaş olarak gerekse de kurutularak tüketilmektedir.

Dut ağacı Ne Zaman Budanır?

Dut ağacı nemli topraklarda yetişen bir ağaç çeşidi olarak belirtilmektedir. Bu ağaçlardan elde edilen meyvelerin kullanım alanı oldukça geniş olmaktadır. Kış mevsimi dut ağaçlarını budamak için en uygun olan zaman olmaktadır.

Bu ağaçtan alınan verimin fazla olması için budama işinin doğru yapılması gerekmektedir. Dut ağaçları budanırken sert kesimlerin yapılmamasına dikkat etmek gerekmektedir. Böylece obur sürgün oluşumunun önüne geçilmesi mümkün olmaktadır.

Kaç Yıl Yaşar?

Dut ağacını oluşturan yapraklar İpek böceğinin en sevdiği yiyecekler olmaktadır. Bu ağaçlar bakımlarına dikkat edildiği zaman uzun yıllar yaşayabilmektedir.

 

Yazarlar