Sağlık El Üstünde Ağrılı Şişlik Neden Olur Ve Nasıl Geçer?

El Üstünde Ağrılı Şişlik Neden Olur Ve Nasıl Geçer?

06.07.2022 - 15:31 | Son Güncellenme:

El üzerinde ağrılı şişlik olması kişinin günlük hayatını kısıtlayıcı ve tedavi edilmezse şişliklerin daha da artmasını ortaya çıkaran bir durumdur. El bileği üzerinde ağrı ile başlayan şişlik oluşmasının nedenleri arasında düşme, çarpma, ezilme, cisim batması gibi nedenlerden kaynaklanabilmektedir. El üstünde ağrılı şişlik neden olur ve nasıl geçer hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

El Üstünde Ağrılı Şişlik Neden Olur Ve Nasıl Geçer

El üzerinde oluşan şişlik ve ağrılar çoğunlukla burkulma ve kolların ve parmakların bir bası sonucu zorlanması ile ortaya çıkmaktadır. Değişik sebeplerle ortaya çıkmasının yanında tedavisi de nedenine göre değişebilmektedir. 

Haberin Devamı

El Üstünde Ağrılı Şişlik Neden Olur ve Nasıl Geçer? 

El üstünde oluşan ağrı ile şişlik nedenleri arasında ezilme, düşme, çarpma ve diğer nedenler ile kramp olması sayılabilmektedir. El üstündeki ağrı ve travmalar özellikle el üzerindeki damarlarda gözüküyor ise bunun nedeni damar yolu açılması, cisim batması, ezilme nedeniyle oluşabilmektedir. 

El üstünde damarlarda ağrı ve kızarıklık, sertlik, morluk ve ısı artışı ise enfeksiyon ve pıhtı atması gibi ciddi rahatsızlıklardan kaynaklanmaktadır. 

El Üstünde Ağrılı Şişlik İçin Hangi Doktora Gidilmelidir? 

El üstünde ağrı ve şişlik görüldüğünde ortopedi, fizik tedavi ve nöroloji polikliniklerine başvurmak gerekmektedir. Eğer el üzerindeki şişlik damarlarda ve daha fazla ağrı ve ısıya neden oluyorsa hemen tedavi edilmesine çalışılmalıdır. El üzerinde damarlarda oluşan şişliği nedenleri arasında böcek ve sinek sokmalar olabilmektedir. Kişinin alerjisi bulunuyorsa hemen hekime başvurması gerekmektedir. 

Yazarlar