Bugün yine prenses olamadık...

Çok çeşit kadın olmasına rağmen her kadının şaşkınlık içinde izlediği, en dikkat çeken karakter kesinlikle eline iğne bile batsa dünyayı ayağa kaldırıp herkesi etrafına toplayanlar. Ortamlarda hep aynı sözler. Yazarken bile bizim kızların söyledikleri kulaklarımda.

'Nasıl oluyor?'

'Olamadık şöyle kadın!'

'Böyle olan yaranır!'

....

Bu kadınlar güçsüz mü? Tartışılır. Ama daha çok kriz yönetme ve sorumluluk alma duyguları gelişmemiş gibi. Birileri onlar için hep hayatı kolaylaştırmış. Elini taşın altına koyma zahmetinde bulunmamış ve sonucunda kocasının prensesi, babasının vıttırı vızzığı olmuş.

Haberin Devamı

Bazı kadınlar ise evdeki ampülü değiştirmiş, bozulan musluğu tamir etmiş, gevşeyen vidayı sıkmış ve kendi hayatını çok rahat tek başına yaşar hale gelmiş durumda. Parazit gibi yaşamaktansa dik duruşu ile her sorunu kendi çözmüş, kimseden yardım talep etmemiş kadınlar.

Dün kızlarla görüntülü konuşurken hangi kesimin daha kıymetli olduğu tartışıldı. Bana göre önemli olan insanların size verdiği kıymet değil kendinize olan saygınız. Tek başına her şeye yetişen ve yeten kadınların muhteşem bir görkemi var mesela. Silik ve pasif değilsiniz her şeyden önce. Hayat ne şekilde gelirse gelsin karşılamayı çok iyi biliyorsunuz.

Kıymet görmek için başkasına ihtiyacı olmadığını bilen kadınlardan olun. Kişinin kendine verdiği değerden daha iyisi yok. Aldığınız her kararın sorumluluğu sonuç ne olursa olsun size ait. Hayatınızı bir başkası sizin yerinize yaşamıyor veya yönetmiyor. Bundan daha iyi bir hayat düşünemiyorum.

Niyetim kimseyi eleştirmek değil ama kadınlar arasında çok konuşulan bu konuyu yazmak istedim. Herkesin kendi tercihi tabii ki. Bir başkasının gücünü arkana alıp, kanatları altına sığınırsan en ufak rüzgarda savrulmak zorundasın. Kendi gücünüzü keşfedin. Kimseye muhtaç olmadığınızı şartlar ne olursa olsun dimdik ayakta durabileceğinizi bilin.

Hayatın bana öğrettiği en güzel gerçeklerden biri, güçlü kadın olmanın aynı zamanda tüm kadınlık duygularını ve özelliklerini ön plana çıkartıyor olması. Dik, öz güvenli duruşunuzun ve muhteşem kadınlığınızın tadını çıkartın.

Haberin Devamı

Keyifli günler...