Sağlık Ellerde Uyuşma Neden Olur? El Uyuşması Nasıl Geçer, Nasıl Tedavi Edilir?

Ellerde Uyuşma Neden Olur? El Uyuşması Nasıl Geçer, Nasıl Tedavi Edilir?

04.03.2021 - 17:07 | Son Güncellenme:

İnsanların belirli zamanlarda elleri uyuşarak, hissizlik oluşabilir. Ellerdeki uyuşmalar birçok nedenden dolayı olabilir. Gün içinde el ile çok iş yapılması ve ellerin çok kullanılması uyuşmaya neden olur. Ellerde uyuşma neden olur? El Uyuşması nasıl geçer? Nasıl tedavi edilir? Soruları için sizlere bilgi verici cevapları derledik.

Ellerde Uyuşma Neden Olur El Uyuşması Nasıl Geçer, Nasıl Tedavi Edilir

Ellerin uyuşması bazen geçici bazen de büyük hastalıkların göstergesi olabiliyor.

Ellerde Uyuşma Neden Olur?

Ellerimiz en çok kullandığımız araçlardan biridir. Bir şeyi tutmak ve dokunmak için ellerimizi kullanıyoruz. Ellerimiz bazı dönemlerde uyuşabiliyor. El uyuşmasının birçok sebebi olabilir. Bu sebepler arasında gün içinde elleri çok kullanmak ve onlarla ağır işler yapmak bulunuyor. Ellerimizin uyuşması bazı hastalıkların habercisi de olabilir. Uzun süre geçmeyen el uyuşmaları, yaşam kalitesini düşürebilir. Hızlı bir şekilde uzman hekimlere muayene olmakta fayda vardır.

Ellerde uyuşma olmasının birçok çeşidi bulunuyor. Önemli olan oluşan etkiyi iyi analiz etmektir. Uyuşma terimi sağlık sektöründe çok açık uçludur. Uyuşmayla beraber oluşabilecek birçok etki bulunuyor. El uyuşukluğu yaşayan kişinin şu belirtileri gösterebilir;

Haberin Devamı

● Karıncalanma
● Batma
● Yanma
● Ağrı
● Elleri hissetmemek
Bu durumlar herkeste farklı olarak görülebilir. El uyuşması bu detaylarla oluşabilir. Birçok insan ellerini hissetmez, birçok insan karıncalanma hissedebilir. Bunun kesin tanısı koyulabilmesi için, mutlaka uzman hekime muayene olmak gerekir. Yapılacak olan tetkiklerle yaşanan sağlık problemi ortaya çıkarılır. Ellerin uyuşması detaylı olarak incelenmesi gereken bir sağlık sorunudur. Her sebepten dolayı olabilecek bir sağlık problemidir.

El Uyuşması Nasıl Geçer? Nasıl Tedavi Edilir?

El uyuşması yaşayan birçok insan, uyuşmanın nedenini araştırarak korkularını yenmeye çalışıyor. El uyuşukluğu yaşayan kişiler, çok büyük sağlık problemi olduğunu düşünebiliyor. Fakat uzman bir doktora görünmeden bu tür yapılan düşünceler, hastalığı daha fazla tetikleyecektir. Doktorlar hastalara duyu muayene işlemi yaparak, durumun seviyesini ve nedenin öğrenme çalışır. Yapılacak olan bu tür tetkiklerle hastaların sağlık sorunu araştırılır.

El uyuşmasına neden olan bazı hastalıklar şu şekildedir;

Haberin Devamı

● Karpal tünel sendromu
● Guyon kanalı sendromu
● Kubital tünel sendromu
El uyuşmasını gidermek için, ellerin çok fazla kullanılması gerekir. El ile yapılacak bir iş bulunuyorsa, sürekli olarak yapılmamalı ve ara verilerek yapılmalıdır. Bileklerin zorlaması ellerin daha fazla uyuşmasına neden olacaktır. Ellerin kullanımı azaltılmalıdır ve mutlaka ağır işlerden uzak durulmalıdır. Uyuşma yaşayan kişiler, ellerini daha fazla kullandığında uyuşukluk seviyesi artış gösterecektir. El uyuşukluğu insanları olumsuz olarak etkileyen bir sağlık problemi olduğundan, yaşam kalitesini oldukça düşürür.

 

Yazarlar