Sağlık Endoservikal Hücre Nedir? Endoservikal Hücre Görüldü Ne Demektir, Nasıl Tedavi Edilir?

Endoservikal Hücre Nedir? Endoservikal Hücre Görüldü Ne Demektir, Nasıl Tedavi Edilir?

03.04.2021 - 12:48 | Son Güncellenme:

Gelişen teknoloji ile hastalıkları tespit edebilmek için birçok yeni yöntem ortaya çıkmıştır. Kadınlara özgü hastalıklardan olan rahim kanseri, rahim sorunları ve siğiller bu yenilikçi testler ile tespit edilir. Endoservikal hücre yapılan testler sonucunda görülmesi gereken ve kaygılanmanızı gerektirmeyen durumlar arasındadır. Endoservikal hücre nedir, endoservikal hücre görüldü ne demektir detayları ile derledik.

Endoservikal Hücre Nedir Endoservikal Hücre Görüldü Ne Demektir, Nasıl Tedavi Edilir

 Endoservikal hücre rahim bölgesinde yer alan ve her kadında olması gereken hücreler arasında bulunur. Endoservikalin temel görevi rahim içerisindeki aktiviteleri düzenlemedir. Bu nedenle test sonuçlarında yer alan endoservikal hücre görüldü ibaresi herhangi bir sorunu belirtmez.

Haberin Devamı

 Endoservikal Hücre Nedir?

 Endoservikal bölgeyi oluşturan ve çeşitli nedenlerden ötürü içerisinde bulunan hücrelerin bir kısmını ya da tamamı dışarıya çıkan hücre çeşididir. Endoservikal hücre günümüzde smear testinde yaygın olarak kullanılan kavramlardan biridir.

 Yapılan testler sonucunda rahim ağzında yer alan endoservikal hücrelerin görülmesi normal bir durumdur. Eğer yanlış yapılan bir test ya da görülmemesi durumunda doktorlar muhtemelen testin tekrardan yapılmasını talep eder.

 Endoservikal Hücre Görüldü Ne Demektir, Nasıl Tedavi Edilir?

 Endoservikal hücre görüldü ibaresi yapılan smear testinin başarılı olduğuna işaret eder. Alınan endoservikal hücreleri mikroskop altında incelenerek herhangi bir hastalığın olup olmadığı kolaylıkla tespit edilir. Halihazırda doktorunuzun sizden istemiş olduğu testin amacı endoservikal hücrelerini bulmak ve yakından incelemek olduğu için endişe edilecek bir durum yoktur.

Haberin Devamı

 Rahim ağzı ve genital bölgede yer alan çeşitli yaraları, hastalıkları ve siğilleri test etme amacıyla kullanılan smear tahkikinde endoservikal görülmelidir. Yapılan smear testinde herhangi bir endoservikal hücresi ile karşılaşılmazsa test tekrardan yapılır.

 Yukarıda bahsedildiği gibi smear testi ile ortaya çıkan endoservikal hücreler genital bölgede herhangi bir rahatsızlığın olup olmadığını tespit etmek amacıyla yapılır. Eğer doktora gitme sebebi olan yara, ağrı veya farklı reaksiyonlar yapılan testler sonucu endoservikal hücrelerinde görülürse hastalık türüne göre farklı tedavi yöntemleri izlenir. Bu nedenle dikkate almanız gereken tek kişi test sonuçlarınızı inceleyecek olan uzman doktordur. Yapılan testlerden sonra rahatsızlığınızı teşhis eden doktorunuz her hastalık tipine farklı bir tedavi yöntemi ile yaklaşarak size yardımcı olacaktır.

Yazarlar