Sağlık Ensede Yanma Hissi Neden Olur? Boyunda Ve Ensede Yanma Hissi Nasıl Geçer?

Ensede Yanma Hissi Neden Olur? Boyunda Ve Ensede Yanma Hissi Nasıl Geçer?

22.03.2021 - 13:36 | Son Güncellenme:

Boyunda yanma hissi, genellikle sinirlerin sıkışması sonucunda ortaya çıkar. Boyundaki kasların ve ligamentlerin gerilmesi nedeni ile ensede yanma hissi ortaya çıkabilir. Sinir kökleri ya da sinir uçlarının zedelenmesi sonucunda ensede yanma hissi ile birlikte karıncalanma, uyuşma, sancı, batma ya da acıma gibi hisler de ortaya çıkabilir. Ensede yanma hissi neden olur? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Ensede Yanma Hissi Neden Olur Boyunda Ve Ensede Yanma Hissi Nasıl Geçer

 Boyunda yanma hissi sinir sıkışması ya da kas ve ligament sorunları nedeni ile ortaya çıksa da genellikle boyun hareketlerinde önemli ölçüde kısıtlanma ve belli hareketleri yaparken ağrının şiddetlenmesine neden olabilir.

Haberin Devamı

 Boyunda ve Ensede Yanma Hissi Nasıl Geçer?

 Ensede yanma hissi, genellikle zararsız bir rahatsızlıktır. Bu nedenle de özel bir tedavi gerektirmez. Genellikle bu sorun kas sıkışmasından kaynaklandığı için duruş bozukluklarından kaçınmak ve çabuk iyileşebilmek için semptomatik tedavi yöntemlerini uygulamak gerekir. Bunun yanında boyun kaslarını güçlendirmek boyunda yanma hissini önemli ölçüde azaltır.

 Boyunda yanma hissini ve gerginliği gidermek için fizyoterapi yöntemlerinin yanında çeşitli spor aktiviteleri de yapabilirsiniz. Fakat tüm bunlara rağmen ensede yanma hissi geçmiyor ve uzun bir süredir devam ediyorsa vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvurmanız gerekir. Ensedeki yanma hissini önlemek için yapmanız gereken birkaç yöntem vardır. Bunlar ise,

Haberin Devamı

İyi beslenme, ideal kiloda olma, yağsız vücut kütlesi

Ergonomik bir çalışma alanı

Uygun kaldırma teknikleri

Stres yönetimi ve gevşeme teknikleri

Oturma, hareket etme, ayakta durma ve uyuma sırasında iyi bir pozisyon

Boynu germe ve güçlendirme için düzenli egzersiz

Tedavi Seçenekleri Nelerdir?

 Fizik tedavi, medikal, ısı uygulama, stimulasyon, RF, enjeksiyon, RF ile termokoagülasyon (radyofrekans enerjisi ile ısı yayılması sonucunda sinirler arasındaki iletişimin kesilmesi), cerrahi dekompresyon (sinirlere baskı yapan yapıların bağlantısının kesilmesi). Enjeksiyon ile tanı konulmuş olan hastalarda stimulasyon en çok tercih edilen ve en etkin tedavi yöntemlerinden biridir. Bu tedavi yöntemleri sonucunda boynunuzda yanma ve gerilme hissi ortadan kalkar. Fakat bu yöntemlerin uygulanmasına rağmen ensede yanma sorunu çözülememiş ise, bu durum başka ciddi hastalıkların habercisi olabileceği için hekiminizin önerisi ile ilgili bir uzman bir hekime başvurmanız gerekir.

Yazarlar