Cinsel Sağlık Erkeklerde ilişki sıklığı ayda 4 kez

Erkeklerde ilişki sıklığı ayda 4 kez

05.12.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Cinsel ilişki sıklığının araştırıldığı bir çalışma, erkeklerin ortalama haftada bir kez cinsel ilişkiye girdiğini ortaya koydu

Erkeklerde ilişki sıklığı ayda 4 kez
Ayşeğül Aydoğan Atakan
 
Cinsel ilişki sıklığı konusunda erkeklerin yaklaşımları şehir efsanelerinden öteye geçmiyor. Yeni yapılan araştırmalar gösteriyor ki erkeklerin bir ay içindeki cinsel ilişki sıklığı 4’ü geçmiyor.

Lizbon’da düzenlenen Avrupa Cinsel Tıp Birliği’nin 10. Kongresi’nde cinsel ilişki sıklığı konusunda yapılan son araştırmaların sonuçlarını Avrupa Cinsel Tıp Birliği Başkanı Prof. Dr. Francesco Montorsi açıkladı.Montorsi, cinsel ilişki sıklığının normal erkeklerde ayda en sık 3 - 4 kez olarak saptandığını söyledi.

Haberin Devamı
İtalya Vita - Salute San Raffaele Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Avrupa Cinsel Tıp Birliği Başkanı Prof. Dr. Francesco Montorsi’ye göre hafta sonları en kolay ve en sık ilişkiye girilen günler. Bununla birlikte ender olsa da 2 - 3 saat içinde iki kez ilişkiye girdiklerini söyleyen erkekler de var. Araştırmaya katılan erkeklerin büyük çoğunluğunun gece - akşam saatlerinde cinsel ilişkiye girmeyi tercih ettiğini anlatan Prof. Montorsi, 3’te 1’inin ise herhangi bir düzene bağlı kalmadığını söyledi. Erkeklerin az bir kısmının ne zaman ilişkiye gireceğini planladığını belirten Montorsi, yüzde 72’sinin ne zaman ve ne sıklıkta ilişkiye gireceğini bilmediğini söyledi. Montorsi, şunları söyledi:
''20 - 75 yaş arasındaki erkeklerde yapılan çeşitli çalışmalar erkeklerin çoğunluğunun haftada bir, yani ayda 3 - 4 kez seks yaptığını gösteriyor. Ama bazıları daha da az, örneğin ayda bir kez seks yapıyorlar. Bazıları da ayda 9 - 10 kez seks yaptığını söylüyor. Cinsel ilişki sıklığının genelde yaşla ters orantılı olduğunu biliyoruz. Erkek ne kadar gençse sıklık o kadar fazla oluyor.''

Montorsi, libido (cinsel istek) ile ilişki sıklığı arasında bir bağlantı olmadığını vurgulayarak, ''Cinsel ilişkiye ne kadar sık girilirse isteğin o kadar arttığına dair inanış doğru değil. İlişki sıklığı libidoyu artırmıyor. Zaten erkeklerin çoğunluğu (yüzde 70’ten fazlası) bir günde birden fazla cinsel ilişki yaşamıyor'' diye konuştu.

Sertleşme sorunu artıyor

Kongrede 40 yaş üstü erkeklerin yüzde 80’inin yaşadığı sertleşme sorunu da ayrıntılı ele alındı. Sertleşme sorununun giderek artmasına rağmen bu sorunu yaşayan erkeklerin çok azının tedavi arayışına girdiği vurgulandı. 20 - 75 yaş grubu erkeklerin yüzde 16’sında sertleşme sorununun bulunduğu belirtilirken, bu grubun ancak yarısının reçeteli tedavi kullanıldığına dikkat çekildi. Sertleşme sorunu yaşayan erkeklerin yaklaşık yüzde 20’sinin doktora başvurduğu bildirildi. Tüm dünyada halen 152 milyon erkek sertleşme sorunu yaşıyor. 2025’te ise 322 milyon erkeğin bu sorunu yaşayacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı
Sertleşme sorununun cinsel yaşamı olumsuz etkilemesinin yanında psikososyal sonuçları olduğunu belirten uzmanlar, sorunun, özsaygı, ilişkilerde sürtüşme, aşağılanma, dışlanma, konsantrasyon sorunları, sosyal olarak kendini soyutlama, depresyon gibi başka problemlere yol açtığını vurguladı.
ED’nin çok yıkıcı psikolojik etkileri olduğunu ifade eden uzmanlar, ilaç tedavileriyle depresyon ve duygu durum bozukluklarının düzeldiğine işaret etti. Sorunu olan erkeklerin yüzde 71’inin tedavi sonrasında hayatlarının düzeldiğini, daha iyi bir cinsel yaşama sahip olduklarını söylediği ifade edildi.

Aylık cinsel ilişki sıklığı

Ayda 3 - 4 kez cinsel ilişkiye girenlerin oranı yüzde 21
Ayda 5 - 8 kez ilişkiye girenlerin oranı yüzde 18
Ayda 9 - 15 kez ilişkiye girenlerin oranı yüzde 13
Ayda 1 - 2 kez ilişkiye girenlerin oranı yüzde 18
Hiç ilişkiye girmeyenlerin oranı yüzde 15

Ertesi sabah ilişkisi

Bir önceki gecenin ertesindeki sabah cinsel aktivite sıklığı konusunda erkeklerin yüzde 71’i nadiren,
Yüzde 14’ü pek sık değil,
Yüzde 9’u yarı yarıya,
Yüzde 3’ü çoğunlukla,
Yüzde 1’i daima yanıtını veriyor

Gün içinde hangi saatte?

Gün içindeki saatlere göre cinsel aktivite sıklığı konusunda da erkeklerin yüzde 45’i gece - akşam,
Yüzde 33’ü herhangi bir saati yok,
Yüzde 15’i sabah,
Yüzde 6’sı ise öğleden sonra cevaplarını veriyor.

Cinsel aktivite önceden biliniyor mu?

Cinsel aktivitenin ne kadar önceden bilindiği konusunda da erkeklerin yüzde 52’si bilmeden - spontan olduğunu,
Yüzde 11’i yarım saatten daha az önce bildiğini,
Yüzde 11’i yaklaşık bir saat önceden bildiğini,
Yüzde 9’u 2 - 3 saat önceden bildiğini,
Yüzde 6’sı yaklaşık yarım saat önceden bildiğini,
Yüzde 5’i 4 - 11 saat önceden bildiğini,
Yüzde 5’i 12 saatten önce seks yapacağını bildiğini ifade ediyor.

Haftanın günlerine göre

Erkeklerin yüzde 24’ü hafta sonu ilişkiye giriyor
Sadece yüzde 5’i hafta içi ilişkiye girdiğini bildiriyor
Yüzde 70’i herhangi bir gün periyodu olmadığı belirtiyor

İlişki tekrarı

2 - 3 saat içinde iki kez cinsel aktivitede bulunma sıklığı konusunda erkeklerin yüzde 73’ü nadiren diyor
Yüzde 13’ü pek sık değil,
Yüzde 9’u yarı yarıya,
Yüzde 3’ü çoğunlukla,
Yüzde 1’i ise daima yanıtını veriyor
Yazarlar