Editörün Seçtikleri Eurovision güzelleri

Eurovision güzelleri

16.03.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Eurovision güzelleri

Eurovision güzelleri


İsrail'deki finalde, grup Mistik ile birlikte Türkiye'yi temsil edecek olan Tuğba Önal Mutafçıoğlu, "Müzik benim aşkım, elim, ayağım, gözüm" diyor


Ezelhan Üstünkaya - Ankara


Eurovision Şarkı Yarışması'nın 12 Mart'taki Türkiye finalinde birinci olan ve İsrail'deki 44. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil etmeye hak kazanan Tuğba Önal Mutafçıoğlu, "Müzik benim aşkım, elim, ayağım, gözüm. Bırakmayı asla düşünemem" dedi.
Mutafçıoğlu, annesi ve babası için Türk Sanat Müziği'nin "bir yaşam biçimi" olduğunu belirterek, "Annem Tuğal Önal, 10 yıldır Üsküdar Musiki Cemiyeti korosunda. Banka emeklisi babam Selahattin Önal, benim diyen müzisyenden daha fazla bilgiye sahip" diye konuştu.
Reklam müziklerinden Walt Disney filmlerine kadar geniş bir yelpazede şarkı söylediğini anlatan Mutafçıoğlu şunları söyledi:
"Erol Evgin, Ajda Pekkan ve Sezen Aksu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçıya vokal yaptım. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Nefesli Sazlar Korno Bölümü'nden 1995'te mezun oldum. Fransız Koleji'ni kazandım, ama gitmedim. Müziği tercih ettim."
Abdullah Öcalan'ın yakalanmasıyla birçok sorunu olan Türkiye'nin daha da fazla bunaldığını belirten Mutafçıoğlu, hedefini "Ülkelerin bize bakış açıları değişti. Bu ortamda bu yarışmayı kazanıp birinci olmak benim için çok daha önemliydi. Şimdi sıra orada birinci olmaya geldi" sözleriyle özetledi.
Grup Mistik'le birlikteliklerinin uzun yıllar önce başladığını vurgulayan Mutafçıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
"Romanya, Rusya ve Avusturya'daki yarışmalarda Türkiye'yi üç kez temsil ettim. Birçok kez katıldığım Altın Güvercin ve Beyaz Güvercin yarışmalarında ikincilik ve birincilikler aldım. 'Dön Artık' şarkısıyla dördüncü kez katıldığım Eurovision Şarkı Yarışması'nda aldığım birincilikle şeytanın bacağını kırdık."


Yazarlar