Cilt Bakımı Evde cilt bakımı

Evde cilt bakımı

24.01.2018 - 12:27 | Son Güncellenme:

Cildiniz parlak olsun, canlı gözüksün, kusursuz olsun istiyorsunuz.Peki, bu istekleri satın aldığınız kremler ve maskeler tek başına yerine getirebiliyor mu? Güzel bir cilt için evde kendi imkânlarınızla da bakımınızı yapabilirsiniz.

Evde cilt bakımı

Her şeyin başı temizlik

Haberin Devamı

Cilt bakımının ilk maddesi cildin her daim temiz tutulmasıdır. Makyaj yapmıyorolsanız bile günlük hayatta kirli havadan olumsuz etkilenen cilt her akşam temizlenmelidir. Nasıl ki eve geldiğinizde ellerinizi sabunlayıp yıkıyorsanız, cildinize de her zaman aynı hassasiyeti göstermeniz gerekiyor. Bu temizleme işlemi için illa kimyasal piyasa ürünleri şart değildir.

Temizleme jellerine muadil olarak evde hazırlayabileceğiniz basit bir tarif bulunuyor. Yarım limonun suyu, yüzünüzü temizlemeye büyük ölçüde yardımcı olur. Eğer hassas bir cilt yapınız varsa, limon suyunun içine bal ekleyerek içeriğini yumuşatabilirsiniz. Karışımı pamuk yardımıyla cildinize hafifçe bastırarak sürün. Bu bakım yöntemi cildinizi ferahlatabilecek ve canlandırabilecektir.

Haberin Devamı

Doğal peeling

Peelingin amacı ciltteki ölü deriyi atarak parlak bir görünüme kavuşturmaktır. Bunun için kullanabileceğiniz ürüniseher evde bulunan toz şekerdir. 2 tatlı kaşığı toz şekere bir miktar zeytinyağı gezdirerek elde ettiğiniz karışımı elinizle cildinize uygulayabilirsiniz. Bu işlem sırasında cildinizi çok yormadan hafifçe bastırmanız önemli. Toz şekerin taneleri cildinizi canlandırırken zeytinyağı kaybedilen nemi sağlayacaktır. Eğer çok kuru bir cilde sahipseniz peeling uygulamasını çok sık yapmamanızı tavsiye ederiz.

Salatalık

Bilindiği gibi salatalık su oranı çok yüksek bir besindir. Lezzetinin yanında, inanılmaz derecede sağlıklı bir bakım ürünü olarak da kullanılabilmektedir. Salatalığın suyunu sıkıp bir pamuk yardımıyla cildinizi temizleyerek nemlendirebilirsiniz. Bunun yanında suyunu tamamen çıkarmak yerine salatalığı rendeleyip püre haline getirebilir, yüzünüze maske olarak sürüp 10 dakika bekledikten sonra suyla temizleyebilirsiniz. Salatalık içerdiği vitaminler sayesinde cildinize taze bir görünüm sağlayacak ve gereken nemi geri kazandıracak.

Bal tarçın ikilisi

Bal ve tarçın bir araya geldiklerinde inanılmaz bir cilt bakım ürünü oluşturur. Yaklaşık 2 tatlı kaşığı bala bir miktar toz tarçın ekleyin, iyice karıştırıp temizlenmiş yüzünüze masaj yaparak uygulayın. 10 dakika yüzünüzde bekleyen karışımı ılık su ile yavaşça temizleyin. İlk seferde bile cildinizin pamuk gibi olduğuna ve düzenli yaptığınızda yüzünüzdeki sivilcelerin iyileşmeye başladığına şahitlik edebileceksiniz.

Yazarlar