Yaşam Evdeki Hamam Böceği Yuvası Nasıl Bulunur?

Evdeki Hamam Böceği Yuvası Nasıl Bulunur?

03.11.2021 - 15:14 | Son Güncellenme:

Hamam böcekleri kurtulması en zor ve evlerde en sık görülen böcek türleri arasındadır. Rahatsız edici özellikleri yüzünden, özellikle hijyen konusunda kişilere rahatsızlık vermektedir. Hamam böcekleri sıklıkla yaz aylarında daha çok görülmektedir. Sizler için evdeki hamam böceği yuvası nasıl bulunur, hamam böcekleri nasıl yok edilir tüm detayları derledik.

Evdeki Hamam Böceği Yuvası Nasıl Bulunur

Hamam böcekleri, evlerde çok sık görülen böcek türlerinden biridir. Ancak yok etmesi imkansız değildir. Belirli yöntemler ile kısa sürede hamam böcekleri yok edilebilir.

Haberin Devamı

 Evdeki Hamam Böceği Yuvası Nasıl Bulunur?

 Hamam böceklerini yok etmenin ilk yolu öncelikle yuva yaptıkları alanı bulmaktır. Bunun en büyük nedeni ise hamam böceklerinin hızlı üremesidir. Hamam böceklerinin üremesini engellemek için mutlaka yuvasının bulunması gerekir. Hamam böceklerinin en çok yuva yaptığı alanlardan biri tahtalar ve ahşap eşyalardır. Özellikle bu tarz eşyaların içerisine sıklıkla yuva yaparlar. Bununla beraber banyo, mutfak, çamaşır makinesi gibi su giderlerinin olduğu alanlara da hamam böcekleri sıklıkla yuva yaparlar. Ayrıca dar eşya altları, mutfak dolapları veya banyo dolapları da hamam böceklerinin yuva yaptığı yerler arasındadı

 Hamam böcekleri ahşapların, kağıtların veya çöplerin altına da yuva yapmaktadır. Bu bölümleri kontrol ederek, hamam böceklerinin yuvasını keşfedebilirsiniz. Hamam böceklerinin hızlı bir şekilde yok olması için etrafta yiyecek bırakmamanız gerekmektedir. Aç kalan hamam böcekleri daha hızlı ölmektedir. Bunu sağlamak için dip köşe evinizi temizleyebilirsiniz. Yemek arayan hamam böceklerini daha hızlı tespit ederek, kısa süre içerisinde hamam böceklerini yok edebilirsiniz. Hamam böceklerini yok edebileceğiniz diğer yöntemler ise şu şekildedir;

Haberin Devamı

Hamam böceklerinin yuva etrafına veya mutfak çevresine özel öldürücü tuzaklar kurabilirsiniz.

Zehirli yiyecekleri hamam böceklerinin yuvasının etrafına ve sıklıkla gezebileceği alanlara koyabilirsiniz.

Sabunlu sular koyarak ve etrafı düzenli olarak sirke ile silerek hamam böceklerini yok edebilirsiniz.

Çamaşır suyu ve özel sıvılar ile etrafı temizleyerek hamam böceklerini öldürebilirsiniz.

Profesyonel hamam böcekleri yemi ve spreyleri ile hamam böceklerini yok edebilirsiniz.

Gider içlerine tül ile hamam böceği zehri koyarak hamam böceklerini öldürebilirsiniz.

Hamam böceklerini yok etmek ve yuvasını yok etmek için düzenli olarak giderlerin ve su borularının etrafına hamam böceği ilacı sıkarak yetişkin hamam böceklerini öldürebilirsiniz.

Yazarlar