Yemek Fish and Chips nasıl yapılır? İşte tarifi...

Fish and Chips nasıl yapılır? İşte tarifi...

20.08.2021 - 21:32 | Son Güncellenme:

Bu akşam MasterChef'te yarıpşmacılar ana kadroya kalmak için Fish and Chips yapacaklar. 10 yarışmacı en güzel yemeği yapabilmek için mücadele verirken "Fish and Chips nasıl yapılır?" sorusu sorulmaya başlandı.

Fish and Chips nasıl yapılır İşte tarifi...

 

MasterChef'te artık son şans... Bu akşam 15. yarışmacı belli olacak. Yarışmacılar bir üst tura çıkmak için Fish and Chips yapacaklar... Peki, Fish and Chips nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Fish and chips, bulamaç kaplı kızarmış balığın patates kızartması ile servis edildiği sıcak yemektir. Yemek İngiltere'de ortaya çıkmıştır ve iki ana bileşeni göçmenler tarafından getirildiği için füzyon mutfağının bir örneğidir.

Fish and Chips nasıl yapılır?Fish and Chips Tarifi Nasıl Yapılır?

Kaplama harcı için; buzdolabında beklettiğiniz un, mısır nişastası, yumurta, maden suyu, süt, tuz ve karabiberi bir kapta pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın.

Deri ve kılçık kısımlarını ayıkladığınız fileto mezgitleri parmak şeklinde kesin arzuya göre dilim olarak bırakın.
Kabuğunu soyduğunuz patatesleri, parmak şeklinde kesin. Bol suda duruladıktan sonra üzerlerini bir kağıt havlu yardımıyla kurulayın.

Haberin Devamı

İkiye böldüğünüz ayçiçek yağını ayrı ayrı tavalarda kızdırın. Fileto mezgit balıklarını hazırladığınız kaplama harcına buladıktan sonra kızgın yağda, arkalı önlü ters çevirerek kızartın.

Parmak şeklinde doğradığınız patatesleri de kızgın yağa bırakın ve aralarda karıştırarak altın sarısı renk alana kadar kızarmalarını sağlayın.

Kağıt havlu üzerine aldığınız balık ve patatesleri, fazla yağını bırakmalarını için 2-3 dakika kadar dinlendirin.
Tartar sos için; uç kısımlarını kestiğiniz salatalık turşularını küçük küpler halinde kesin. Dereotu ve kapari çiçeklerini incecik kıyın. Süzme yoğurt, mayonez, limon suyu, tuz ve doğranmış tüm malzemeleri küçük bir kapta karıştırın.

Yazarlar