Sağlık Fıtık Ağrısı Nasıl Ve Nerede Olur? Ağrı Ne Kadar Sürer?

Fıtık Ağrısı Nasıl Ve Nerede Olur? Ağrı Ne Kadar Sürer?

06.07.2022 - 15:43 | Son Güncellenme:

Herni rahatsızlığı pek çok insanda görülebilmektedir. Bu hastalığın halk arasındaki yaygın ismi fıtıktır. Fıtık rahatsızlığı organların yerinde kalmasına yardımcı olan doku ve kasların dışa doğru çıkıntı oluşturması nedeni ile oluşmaktadır. Fıtık ağrısı nasıl ve nerede olur? Ağrı ne kadar sürer? İşte, tüm detaylar.

Fıtık Ağrısı Nasıl Ve Nerede Olur Ağrı Ne Kadar Sürer

Fıtık vücudun çeşitli bölgelerinde meydana gelmektedir. Karın fıtığı, bel fıtığı, boyun fıtığı en çok rastlanan fıtık türleri arasındadır. Çok fazla önemsenmeyen bir hastalık olarak görülse de oldukça ciddi bir rahatsızlıktır ve tedavi edilmesi gerekmektedir.

Haberin Devamı

Fıtık Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?

Fıtık ağrısı için gidilecek doktor fıtığın bulunduğu yere göre değişiklik göstermektedir. Fıtığın farklı türleri bulunmaktadır. Toplumda en fazla görülen fıtık türleri karın, boyun ve bel fıtıklarıdır. Karında oluşan fıtıklar çoğunlukla kasık ya da göbekte görülmektedir. Karın fıtığı tedavi edilmezse zamanla büyüme görülebilmektedir. Bu da tedavi edilmesini zorlaştırmaktadır.

Bel ve boyunda meydana gelen fıtıklar çok ağrılı olur. Bu da kişilerin yaşam kalitesini düşürür. Bu fıtık türleri bacak ve kollarda da etkisini göstermektedir. Bu organlarda da his ve güç kaybı ya da ağrı olabilmektedir.

Fıtık Belirtileri Nelerdir?

Fıtığın bulunduğu bölgeye göre belirtileri de farklı olmaktadır. Karın fıtıklarında çoğunlukla ağrı ile bunun yanında şişlik gözlemlenmektedir. Şişlik arttıkça ağrıda azalma gözlemlenir. Ancak bu durumda tedavi güçleşir. Boyun ve bel fıtıklarında genelde his ve güç kaybı görülür. Bunun yanında fıtığın olduğu yerde ağrı oldukça şiddetlidir.

Yazarlar