Sağlık Fiziksel Aktivite Nedir? Fiziksel Aktivitenin Bedensel Yararları Nelerdir, Sağlık İçin Neden Gereklidir?

Fiziksel Aktivite Nedir? Fiziksel Aktivitenin Bedensel Yararları Nelerdir, Sağlık İçin Neden Gereklidir?

08.09.2021 - 14:24 | Son Güncellenme:

Bağışıklık sisteminin güçlü olması ve enerjik olmak kişilerin yaşam kalitesini arttırır. Bunun içinde kişilerin bazı noktalara dikkat etmesi gerekir. Kişinin bünyesinde ve hastalıklarında kalıtsal faktörler tabi ki önem taşır. Ama bunun yanında sağlıklı beslenme fiziksel aktivite sağlıklı yaşam için gereklidir. Düzenli olarak spor yapmak hem kilo dengesini korumayı sağlar hem de sağlıklı yaşamın yolunu açar. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Fiziksel Aktivite Nedir Fiziksel Aktivitenin Bedensel Yararları Nelerdir, Sağlık İçin Neden Gereklidir

Fiziksel aktivite yapmanın fiziksel olarak artılarının olmasının yanında psikolojik olarak ta faydaları olacaktır.

Haberin Devamı

Fiziksel Aktivite Nedir?

Fiziksel aktivite enerji harcayarak vücudun hareket etmesini sağlama sürecine verilen addır. Fiziksel aktivite ile eklemlerimizi hareket ettirerek ve kas yapımızı kullanarak enerji harcarız. Bu sırada ise solunum hızı ve kalp ritmi hızlanır. Fiziksel aktivite yapılan spor hareketlerinin tümünü kapsamaktadır. Yürümek, yüzmek, fitness, bisiklete binmek gibi pek çok hareket fiziksel aktivite kapsamındadır. Ayrıca farklı spor dalları ile uğraşmak veya dans etmekte fiziksel aktivite olarak nitelendirilir.

Fiziksel aktivite her gün düzenli olarak yapılabilir. Ama haftanın 2- 3 günü belirli ir ritimde yapılması da söz konusu olacaktır. Fiziksel aktiviteler en az 30 dakika süre ile yapıldıktan sonra etki etmeye başlar. Fiziksel aktivite ile daha sağlıklı bir yaşam süreci elde edilir. Fiziksel aktivitenin yaşam biçimi olduğu bir yaşam şekli önemlidir.

Haberin Devamı

Fiziksel Aktivitenin Bedensel Yararları Nelerdir?

Fiziksel aktivitenin beden için pek çok faydası bulunmaktadır. Her şeyden önce kilo kontrolü sağlanmış olur. Obezite ile mücadelede fiziksel aktivite büyük önem taşır. Ayrıca vücuttaki yağ oranı azalır ve kas oranı artar. Kemik yapısı güçlenir. Kalp ve damar sağlığının olumlu yönde etkilenmesini sağlar. Tüm bunların yanınsa fiziksel aktivite sayesinde stres azalır. Kişilerin psikolojik dengesi güçlenir.

Fiziksel Aktivite Sağlık İçin Neden Gereklidir?

Fiziksel aktivite ile hem fiziksel hem de ruhsal açıdan sağlık korunmuş olur. Fiziksel aktivitenin sağlık açısından faydaları şunlardır;

  • Solunum kapasitesi artar.
  • Kalp ve damar sağlığı olumlu yönde gelişir.
  • Kas kuvveti artar
  • Ruhsal açıdan daha iyi hissetmemize yardımcı olur.
  • Kemik yapısının korunmasına destek olur.
  • Şeker hastalarının insülin denesinin sağlanmasına yardımcı olur.
  • Metabolizmayı hızlandırır ve kilo alımını engeller
Yazarlar