13.03.2024 - 15:20 | Son Güncellenme:
Ramazan ayında sıklıkla tüketilen hurma, sofraların vazgeçilmezidir. Hurmayı tek başına tüketmenin yanı sıra sütle birleştiğinde tam bir enerji deposu olacaktır. İşte hurmayı bu şekilde tükettiğinizde vücudunuzda olacak bazı değişimler.
Hurma ve süt karışımı, sağlık açısından oldukça faydalı bir birleşimdir. Bu karışım, hem besleyici özelliklere sahip hem de birçok sağlık sorununa karşı koruyucu etkiye sahip.
Öncelikle, hurmanın içeriğindeki lifler sindirim sistemini düzenleyerek kabızlık gibi sorunları önler. Aynı zamanda, içerdiği doğal şekerler enerji seviyelerini artırır ve gün boyunca daha uzun süre tok hissetmenizi sağlar.
İçerdiği potasyum, magnezyum ve demir gibi mineraller ise kas fonksiyonlarını destekler ve vücuttaki elektrolit dengesini korur. Hurma, hafızayı güçlendirir, kalp sağlığını korur, kansızlığa şifa olur ve kemikleri güçlendirir.
Süt, kalsiyum, protein ve vitaminler açısından zengin bir besindir. Kalsiyum içeriği sayesinde kemik sağlığını koruyacaktır. Ayrıca, sütte bulunan proteinler kas gelişimine yol açar. İçerisindeki B vitamini yoğunluğu enerji üretimine destek olur.
Bu karışım sindirim sistemini rahatlatır ve sindirim sorunlarına karşı etkili olabilir. Aynı zamanda, içerdiği besleyici maddeler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Hastalıklara karşı koruyucu bir kalkan olacaktır.
Sindirim sistemini düzenlemesi ve enerji seviyelerini artırması nedeniyle, egzersiz öncesi veya sonrası tüketildiğinde de faydalı olabilir.
Bu karışımın hazırlanışı da bir o kadar basit. İlk olarak hurmaları çekirdeğinden ayırın. Ardından rondoya atıp üzerine 1 litre süt ekleyin. Rondoyu çalıştırın ve hurmaların iyice ezilip süte karışmasını sağlayın. Bir sonraki adımda karışımı buzdolabında soğutmanız gerekiyor. Dilediğiniz zaman çıkarıp tüketebilirsiniz.