Kakao, beyindeki kan akışını artıran ve bilişsel fonksiyonları destekleyen birçok faydalı bileşik içerir. Bunların başında yine flavonoidler gelir. Flavonoidler, beyne giden kan akışını artırarak nöronların daha verimli çalışmasını sağlar ve oksijenin beyin hücrelerine iletimini destekler. Flavonoidler ayrıca beyindeki hipokampus bölgesini destekler. Bu bölge, hafıza ve öğrenme süreçlerinde önemli bir rol oynar. Kakao tüketimi, hipokampustaki nöronların yenilenmesini teşvik ederek yaşa bağlı bilişsel gerileme riskini azaltabilir.Kakaoda bulunan diğer önemli bileşikler arasında teobromin ve kafein de bulunur. Teobromin, beynin uyanıklığını ve dikkat seviyesini artırırken, kafein
Uzmanlar, bu ürünün faydalarından tam olarak yararlanılması için ‘işlenmemiş kakao tozu’ satın alınmasını özellikle tavsiye ediyor. Ayrıca tatlandırıcı olarak şeker eklemek yerine bal veya stevia gibi doğal tatlandırıcılarla kullanmaya özen göstermelisiniz. Günlük tüketimde ölçülü olmak ise faydalarını artırırken, olası yan etkileri de önlemiş olur.