Fırını 200 dereceye ayarlayın ve kabukları tamamen kuruyana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Kabuklar siyahlaşmaya başladığında ve elinizle dokunduğunuzda ufalanacak kadar sertleştiğinde hazır demektir. Kuruyan muz kabuklarını fırından çıkarın ve soğumasını bekleyin. Ardından kabukları bir mutfak robotuna veya blendera koyarak toz haline gelene kadar çekin.
Hazırladığınız muz kabuğu tozunu bir cam kavanozda saklayabilirsiniz. Her saksı için 1 yemek kaşığı muz kabuğu tozu yeterli olacak. Aloe veranın saksısındaki toprağın üst katmanına 1 yemek kaşığı tozu serpin. Ardından bir çubuk veya kaşık yardımıyla tozu toprağı karıştırın. Dilerseniz üzerine ince bir tabaka toprak ekleyerek tozu kapatabilirsiniz.
Muz kabuğu tozunu uyguladıktan sonra, aloe verayı sulayın. Ancak fazla suya karşı hassas olduğunu unutmayın. Eğer aloe verayı yeni bir saksıya ekecekseniz, saksı toprağına muz kabuğu tozunu önceden karıştırabilirsiniz. Bu yöntem bitkinin köklerini destekleyecek. Muz kabuğu tozu, toprağın yapısını yumuşatarak hava ve suyun kolay geçmesini sağlar.
Muz kabuğu tozu, aloe vera için mükemmel bir gübre olsa da, kahve telvesi, yumurta kabuğu tozu, deniz yosunu ve kompost çayı gibi malzemeleri de kullanabilirsiniz. Bu alternatifler, muz kabuğu tozuyla birlikte veya ayrı ayrı kullanılarak aloe veranın bakımını destekler.