Şerbetini tamamen çeken ekmek kadayıfını servis tabağına alın ve dilimleyin. Her dilimin üzerine kaymak yerleştirin. Kaymağın kremsi dokusu, kadayıfın tatlı şerbetiyle mükemmel bir uyum sağlıyor. Eğer sunumunuzu daha çekici hale getirmek isterseniz, üzerine dövülmüş Antep fıstığı veya ceviz serpiştirin.
Bu tarif, hem zaman kısıtlaması olanlar hem de geleneksel tatlıları sevenler için ideal. Hazır ekmek kadayıfı kullanarak uzun süren hamur açma ve pişirme süreçlerini atlayabilirsiniz. 10 dakikada hazırlanmış oluyor.
Mükemmel bir kadayıf tatlısı hazırlamak için şerbetin ılık olmasına dikkat etmelisiniz. Çok sıcak şerbet, kadayıfı hamur gibi yapabilir, çok soğuk şerbet ise yeterince emilmez. Taze ve yağ oranı yüksek bir kaymak, tatlının lezzetini kat kat artırır.