Çiğ domatesler de C vitamini, lif ve magnezyum, fosfor ve potasyum gibi mineraller açısından zengindir. Bunlar kemik sağlığı, kan basıncı, uyku, kaygı, kas sağlığı ve hücre onarımı için hayati öneme sahiptir. Domates pişirildiğinde ise faydasını ikiye katlıyor. Çünkü domates pişirdiğinizde, domateste bulunan temel besin maddesi olan likopen vücudumuz tarafından çok daha kolay emilir.
Likopenin vücuttaki iltihabı, kalp hastalığı ve belirli kanser türleri gibi önemli sağlık sorunları riskini azaltan bir antioksidan olduğu biliniyor. Likopenin ayrıca kilo kaybını da kolaylaştırabilir.
Çoğu insan dişlerini bir dilim karpuza geçirmeden önce kabuğunu atmaya eğilimlidir. Ancak bu karpuzun en iyi kısımlardan biri olabilir. Cleveland Clinic'e göre karpuz kabuğu, meyvenin daha etli kısımlarına göre daha az şeker ve daha fazla lif içeriyor. Bu, sindirim sisteminden yavaşça geçerek sizi tok tutması ve açlık sancıları riskini azaltması anlamına gelir.
Kabukları ayrıca karaciğerde ve bağırsaklarda doğal olarak üretilen ve vücudun atık ve zararlı maddeleri dışarı atmasına yardımcı olan bir amino asit olan sitrülin içerir. Vücutta sitrülin, kan damarlarını genişleten ve kan basıncını düşürmeye yardımcı olan L-arginin'e dönüşür.
Bunun aynı zamanda egzersiz performansını arttırdığı da biliniyor. Örneğin, sekiz çalışmanın bir meta-analizi, egzersizden yaklaşık bir saat önce altı ila sekiz gram sitrülin takviyesi almanın, kullanıcıların daha fazla tekrar tamamlayabilmesini sağladığını öne sürüyor.