Limonun bozulmasını sirke kullanarak da önleyebilirsiniz. Bu yöntem limonların 3 hafta taze kalmasını sağlayabilir. Limon kabuklarını sirkeyle silin. Buzdolabına yerleştirmeden önce sildiğiniz limonları iyice kurulamanız gerekiyor.
Limonu dilimler halinde saklamak isteyen kişiler, bir streç filme sardıktan sonra buzlukta muhafaza edebilir. Bu teknikle dilimlenmiş limonları sofranıza tekrar tekrar dahil edebilirsiniz.
Limon suyunu korumak için de farklı bir püf nokta bulunuyor. Sıktığınız limon suyunu bir şişeye aktarırken içinde limon çekirdeği olmadığına emin olun. Tadının acılaşmaması için çekirdeksiz ve havasız olmalı. Koyduğunuz şişenin ağzını sıkıca kapatmalısınız. Böylece limon suyunu sıktığınız ilk gün kadar taze tüketebilirsiniz.