Yufka 30 saniye kadar kaynatıldıktan sonra hemen çıkarılmalıdır. Daha sonra soğuk suyun içine atılmalı ve biraz beklettikten sonra çekerek çıkarılmalıdır. Bu aşamada yufkanın fazla suyu hafifçe sıkılır. Yufka ilk yufkanın üzerine serilir ve tüm katmanların üzerine erimiş yağ sürülür. Tepsinin ortasına ulaştığınızda araya peynirli harç koyulur ve diğer katmanlar da üstüne eklenir.
Su böreğinin en üst katına da erimiş yağ sürüldükten sonra önceden ısıtılmış alt üst ayar 210 derece fırında 1 saat 15 dakika pişirilmelidir. Fırından çıkan su böreğinin üzerine kâğıt havlu sermeyi ihmal etmeyin ve 10 dakika bu şekilde bekletin. Ardından dilimleyerek servis edebilirsiniz.