İç dolgusu için kekinizi uygun parçalara bölerek başlayın. Derin bir kâse içerisine aldığınız kekin üzerine süt, pudra şekeri, kakao, tarçın, kırılmış ceviz ve kuru üzümü ekleyip malzemeler iyice karışana kadar yoğurun.
Hazırladığınız harçtan parçalar koparın ve elinizde yuvarlayarak şekil verin. Ardından bir tabağa dizin. Hamuru için yoğurma kabına süt, toz şeker, sıvı yağ, yumurta akı, instant maya, tuz ve mahlebi alın. Daha sonra malzemeleri güzelce çırpın.
Daha sonra unu yavaş yavaş eklemelisiniz. Hamuru yoğurmaya başladıktan sonra ara ara unu ilave ederek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Hazırladığımız hamuru önce 2, ardından 12 eşit parçaya bölün.
Her parçayı elinizle yuvarlayıp beze haline getirmelisiniz. Ardından un serptiğimiz tabağa alın ve şekillendirmek için bezelerden bir tanesini alarak merdane yardımıyla genişletin. Uzun ince şekilde açtıktan sonra kekli harçtan alarak, önce elinizle yassılaştırın ve açtığımız hamurun ortasına yerleştirin.
Hamuru ortada birleştirerek kapatmalısınız ve tezgâhın üzerinde ileri geri hareket ettirerek iyice birleştirmelisiniz. Kapattığınız hamura sonrasında ay şeklini vermelisiniz. Hazırladığınız çörekleri katlama yeri alta gelecek şekilde pişirme kâğıdı yerleştirdiğiniz fırın tepsisine sıralayın. Tüm malzemeler bitene kadar bu işleme devam etmelisiniz.
Ardından çöreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp file badem serpiştirerek onlara son görünümünü kazandıracak hamleyi yapın. Daha sonra önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakın. Güzelce kızaran ay çöreklerimiz fırından çıkınca servise hazır olacak. Afiyet olsun!