Mutfak dolabınızda bulabileceğiniz bir diğer şey ise hindistan cevizi yağıdır. Yağ, ağızdaki kiri emer ve aynı zamanda orada yaşayan mikroorganizmalara karşı antibakteriyel etkiye sahiptir.
Hem domates hem de çilek C Vitamini açısından zengindir ve turunçgiller sizin tercihiniz değilse bunları kullanabilirsiniz. İkisinden birini doğrayın, posa haline getirin ve dişlere uygulayın. 5 dakika bekletin, sonra ağzınızı durulayın.
İyi bir macun elde etmek için 1 çay kaşığı aloe vera jeli, 4 çay kaşığı bitkisel gliserin, 10 damla limon esansiyel yağı ve 4 yemek kaşığı karbonatı 1 bardak suyla karıştırın. Tartarın daha az görünür hale geldiğini görene kadar günde bir kez dişlerinizi bu macunla fırçalayın. Daha sonra 3-4 günde bir tekrarlayın. Aloe vera dişlerin ve diş etlerinin iyileşmesine yardımcı olur ve esansiyel limon yağı bakterilerle savaşır.
Bu baharat uzun süredir diş ağrıları için ağrı kesici olarak kullanılmaktadır . Ayrıca ağzınızdaki mikroplarla da savaşır. Karanfilleri öğütün (veya hazır bir toz bulun), biraz zeytinyağı ekleyin ve karışımı lekeli bölgelere uygulayın. Ağız kokusunu azaltmak ve bakterileri öldürmek için karanfili düzenli olarak çiğneyebilirsiniz.